Sandy efa: cum arată, unde se găsește, este șarpele periculos

Sandy EfaȘarpele, despre care vom discuta în acest articol, aparține familiei de vipere și, la rândul lor, sunt considerate coroana evoluției reptilelor și sunt recunoscute ca fiind cei mai otrăviți șerpi din lume. Sandy efa, în ciuda aspectului său frumos și a caracterului său destul de prietenos, este capabil să-și otrăvească adversarul cu o otravă foarte puternică în câteva secunde, care, chiar și după introducerea serului, îi va reaminti unei persoane mușcate problemele de sănătate pentru tot restul vieții sale..

Cum arată un efa nisipos?

Aceste sânge rece nu diferă în ceea ce privește dimensiunile mari, lungimea medie a corpului este de 70-75 cm, iar indivizii cu o lungime mai mare de un metru sunt foarte rare. Masculii sunt puțin mai mari decât femelele. Corpul lor este vopsit cu pete albe și două linii în zig-zag trec de-a lungul părților laterale, oferind șarpelui un aspect elegant și neobișnuit.Sandy EfaExistă un desen pe cap care arată ca o cruce sau o pasăre care se ridică în cer. Ochii sunt mari, de formă rotundă, culoarea irisului depinde de culoarea generală a solzilor, pupila este verticală, partea abdominală este galben deschis, iar culoarea solzilor poate fi fie aurie sau maro - culoarea exactă depinde de habitatul șerpilor.

Corpul efelor este acoperit cu solzi mici și aspri, unii dintre ei cresc în direcția opusă și sunt folosiți de șarpe pentru a anunța pe alții despre aspectul său - emit un sunet special, similar cu foșnetul sau un fel de foșnet..

Știați? Un efa nisipos este capabil să sară peste un metru înălțime și aproximativ trei metri în lungime. Femela înfuriată, care își păzește cuibul, se va repezi la adversar cu viteză fulgerătoare, fără avertizare despre atac. De aceea, șerpii sunt deosebit de periculoși în timpul sezonului de împerechere..

Este o mușcătură periculoasă pentru oameni

Nu degeaba efa nisipoasă se numără printre cei mai otrăviți zece șerpi de pe Pământ. Fiecare a cincea persoană mușcată de o efă de nisip moare. Toxinele conținute de otravă au un efect special asupra procesului hematopoietic - reduc brusc nivelul de fibrinogen, o proteină specială responsabilă de coagularea sângelui.Sandy EfaFără acordarea asistenței necesare, mușcătura va începe în curând sângerări severe - de la rana de la locul mușcăturii, nasului, urechilor și chiar gâtului. Un pericol deosebit este așteptarea lungă a reacției corpului la otravă - moartea poate surveni la 40 de zile după mușcătura unei.

afla, ce să faci cu o mușcătură de șarpe.

Trebuie remarcat faptul că acești șerpi preferă să ducă un stil de viață exclusiv și să evite întâlnirea cu oameni. După cum arată practica, majoritatea mușcăturilor din efe se datorau unei persoane - victimele fie au călcat pe reptilă, fie i-au agitat cuibul, chiar dacă s-a întâmplat neintenționat.

Unde locuiește

Efa preferă să se ascundă în desișuri de arbuști ramificați care cresc în zone nisipoase, pe malurile râurilor puțin adânci, precum și în zonele în care predomină solurile de loess și argiloase.Sandy EfaAcest tip de șarpe otrăvitor este răspândit în deșerturile din India, nord-estul Africii și teritoriile aride din Asia de Est și Peninsula Arabică..

Ce mănâncă

Păsările nisipoase diferă de rudele lor prin activitate sporită - sunt în continuă mișcare, chiar și după o cină copioasă. Principala parte a dietei efelor de nisip este formată din diverse insecte - lăcuste, gândaci și centipedi. Adulților nu le deranjează să se răsfețe cu rozătoare mici, pui și chiar șopârle mici.

Important! Una dintre principalele reguli de prim ajutor pentru mușcătura de șarpe otrăvitoare este de a aspira otrava din rană la locul mușcăturii. Această tehnică reduce semnificativ cantitatea de toxine care intră în sângele uman. Dar acest lucru este eficient numai în primele zece minute după mușcătură..

Șarpele merge la vânătoare la căderea nopții, cu toate acestea, nu este neobișnuit să-l întâlnești în timpul zilei..Sandy EfaAdevărat, în zilele deosebit de fierbinți, ea nu-și părăsește gaura, preferând să se mute în noaptea rece. Cu o ușoară scădere a temperaturii în timpul iernii, pot ierni ușor fără hibernare.

Sezonul de împerechere și reproducere

Dansurile de împerechere la ff încep la începutul iernii, iar împerecherea în ianuarie. O altă caracteristică a acestei rase de șerpi este nașterea vie. Femela naște copii în martie, în total, există de la trei la cincisprezece copii agili în descendenți. Lungimea corpului lor imediat după naștere nu depășește 15 cm.

Vei fi interesat să afli, în ce moduri șerpii își dau naștere descendenților.

Acum știi cum arată unul dintre cei mai veninoși șerpi de pe planetă. Când planificați o vizită în țări în care vă puteți întâlni față în față cu nisip efoy, stați departe de habitatele sale preferate - stânci stâncoase și tufișuri dense.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sandy efa: cum arată, unde se găsește, este șarpele periculos