Vulpea domestică fennec - păstrarea acasă

Fenech

În acest articol voi vorbi despre speciile neobișnuite de vulpi fenec și despre întreținerea lor acasă. Vă voi spune despre caracteristicile rasei, habitate și, de asemenea, vă explic ce să hrăniți și cum să aveți grijă.

Aspect Fenech

Corpul galbenelor de deșert are 30-40 cm, excluzând coada. Greutatea fenecului este mică și este de 1,5 kg. Pielea animalului este acoperită cu un lapte deschis sau cu puf roșu, care protejează corpul prădătorului de arsurile fierbinți de nisip și ajută la amestecarea cu terenul, care este necesar pentru vânătoare.

O trăsătură distinctivă a acestui reprezentant al vulpilor sunt urechile uriașe de 15 cm lungime.

Ele nu numai că ajută la captarea mai bună a sunetelor, dar accelerează și evaporarea excesului de umiditate de pe suprafața corpului animalului, care, la fel ca la oameni, contribuie la termoreglarea corpului..

Vulpea Fennec - vulpea de stepă mică
Vulpea Fennec este o vulpe de stepă mică, cu urechi mari

Habitat și stil de viață

Fenech poate fi găsit în zonele deșertice din Peninsula Arabică, Niger, Sudan, Maroc, precum și în Sahara Centrală.

Prin natura lor, vulpile deșertului sunt prădători, dar sunt clasificate ca omnivore, deoarece se hrănesc cu tot ceea ce găsesc în nisipuri. Acestea pot fi rădăcini, fructe, insecte și animale mici..

Deoarece fenechul trăiește într-un climat cald de deșert, animalul este cel mai activ noaptea și se odihnește în desișuri în timpul zilei..

Chanterelele din deșert sapă mici găuri în nisip, unde locuiesc în grupuri de 10.

O caracteristică interesantă a oricărui organism viu care trăiește într-un climat cald și uscat este capacitatea de a stoca umezeala sau de a reduce consumul acesteia. La fel, fenecii se pot lipsi de apă timp de câteva zile, obținând apa necesară pentru a menține viața din plantele comestibile..

Folosește auz puternic la vânătoare. De asemenea, acest prădător are o viteză mare de mișcare și capacitatea de a sări în sus (aproximativ 70 cm), ceea ce ajută la prinderea animalelor mici din deșert agile..
Caracter și obiceiuri

Animalele trăiesc în grupuri mici
Animalele trăiesc în grupuri mici

Reproducerea și îngrijirea descendenților

Acest proces are loc o dată pe an la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie. În acest moment, femela începe un est de trei zile, iar masculii devin mai agresivi. Femela este capabilă să poarte până la 6 pui în același timp, care cântăresc 50 g la naștere. Puii mici sunt acoperiți cu puf alb și arată ca niște pui. Până la 3 luni, mama are grijă de descendenți, după care micii feneci încep să învețe cum să obțină singuri mâncarea.

Fenecii sunt animale monogame, ceea ce înseamnă că au un singur partener pe tot parcursul vieții..

Dușmani naturali ai vulpii deșertului

În sălbăticie, nu există animale care atacă doar vulpile deșertului, dar există specii care sunt gata să se sărbătorească cu astfel de carne. Acești prădători includ caracalul și bufnița deșertului..

Femela îi învață pe pui să obțină mâncare
Femela îi învață pe pui să hrănească și să vâneze

Protecția speciei

Dintre braconieri, blana fenec este apreciată, astfel încât cazurile de ucidere ilegală a animalelor au crescut doar. Datorită scăderii rapide a numărului de chanterelles din deșert, acestea au fost incluse în Cartea Roșie, dar ca reprezentant a cărui dispariție nu este de așteptat în următorii ani.

Serviciile de protecție a speciilor rare de animale monitorizează capturarea și vânzarea acestor animale.

Dacă decideți să începeți un Fenech, atunci va trebui să plătiți nu numai o sumă mare, ci și să faceți hârtii.

Păstrând un mic chanterelle acasă

Pentru ca o vulpe decorativă să se simtă confortabil într-un apartament, trebuie să cunoașteți câteva caracteristici:

  • Protejați-vă de temperaturile scăzute. Vulpea Fennec este un animal adaptat la căldură și lipsa de umiditate, dar nu la frig. Cea mai mică schiță va duce la o boală gravă a animalului de companie;
  • Evitați zgomotele puternice. Acest lucru ar trebui făcut nu numai din cauza fricii animalului, ci și pentru a-și păstra auzul. Urechile mari de fenec vă permit să amplificați sunetele de mai multe ori, ceea ce este util la vânătoare, dar poate duce la răniri la volum mare;
  • Voliera. Deoarece Fenech este un animal sălbatic, în absența proprietarilor, poate reface mobilierul din casă după bunul său plac cu ajutorul dinților ascuțiți. Astfel de animale le place, de asemenea, să arunce lucrurile de pe masă și să sapă în produse în vrac care seamănă cu nisipul. Prin urmare, este necesar să selectați în prealabil o cușcă spațioasă pentru animalul de companie, unde se vor potrivi boluri de mâncare și apă și va exista, de asemenea, un loc pentru a alerga;
  • Jucării. După cum sa menționat în ultimul paragraf, o vulpe poate provoca daune semnificative unui apartament dacă nu are cu ce să se amuze. Prin urmare, cumpărați pentru el jucării care pot fi împrăștiate prin apartament. Deșertul Chanterelle va fi, de asemenea, fericit cu nisipul în care aceste animale adoră să scotocească;
  • Alimente. Feneci sunt omnivori, deci dieta include legume și fructe, pește, rădăcini, carne crudă și ouă. Hrana principală pentru vulpile domestice este hrana pentru pisici, precum și insectele și șoarecii ca tratament;
  • Iluminat. Aceste animale preferă să vâneze în întuneric și să doarmă în timpul zilei. Din cauza acestei caracteristici, ochii lor au devenit extrem de sensibili la lumină și pot suferi de lumină puternică;
  • Relații cu alți rezidenți ai casei. Deși vulpea este afectuoasă și prietenoasă cu oamenii, rămâne și un prădător. Dacă este provocată, poate provoca rău, ceea ce este deosebit de important în familiile cu copii mici. Chanterelle se poate împrieteni și cu alte animale, dar acest lucru va dura timp;
  • Instruire. Predarea animalului este mult mai dificilă decât predarea unui câine, dar cu abordarea corectă este posibil. Principalul lucru este să fii prietenos și să îți încurajezi animalul. În niciun caz nu trebuie folosită forța împotriva unui animal, altfel se poate închide.
Fenech acasă
După ce ați decis să începeți un Fenech, va trebui să vă amestecați cu hârtiile

Vulpea Fennec este singura specie de vulpe adaptată pentru a trăi în case sau apartamente private. Dar nu uitați că acesta nu este doar un animal drăguț cu urechi mari, ci un prădător care necesită mult spațiu liber și mai mult control..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vulpea domestică fennec - păstrarea acasă