Pigmentarea pielii la animale

Atât la om, cât și la animale, se observă pigmentarea pielii. Ce este? Este acesta un fenomen normal la animale sau este o patologie? Există vreun pericol pentru sănătate și viață? Și din ce motive pielea este pătată?

Examinați animalul de companie pentru a fi atenți la păsări

Cauze naturale

Lentigo (cunoscut și sub numele de melanoză patată) este o tulburare genetică de pigmentare. Este complet inofensiv și nu trebuie să îi acordați atenție. În plus, este extrem de rar la animale (adesea la carlige există pete întunecate pe burtă).

Există, de asemenea, acantoză primară nigricans. Afectează teckelii mai des. La puii tineri, zonele hiperpigmentate ale axelor sunt cele mai vizibile. Vestea proastă este că această boală duce adesea la îngroșarea pielii și apoi la seboree. Dar asta nu este cea mai rea parte. De multe ori după această acantoză, câinele dezvoltă o boală bacteriană sau fungică.

Hiperpigmentarea pielii din cauza bolilor

Există o listă lungă aici: alergii, endocrinopatie, hipertiroidism, melanom, basaliom, vasculită, inflamație a pielii și altele. Hipermelanoză tumorală, acantoză secundară nigricans sunt o consecință a patologiilor de mai sus. Există și melanotricie. Cu această boală, o cantitate imensă de pigment este depusă în fire de păr..

Hipopigmentare

Uneori nu există suficient pigment pe o zonă separată a pielii (sau a părului). Și acest fenomen se numește hipopigmentare. Acestea includ albinismul și vitiligo.

Ce trebuie făcut cu pigmentarea la animale?

Albino - patologie genetică

Tratamentul pigmentării se efectuează numai dacă este „dobândit”, adică după leziuni, arsuri și alte leziuni ale pielii, după boli bacteriene sau fungice ale pielii și altele. Odată ce cauza principală este eliminată, problema pigmentării dispare. Totul este normalizat.

La om, totul este puțin mai simplu. Chiar dacă a fost o patologie congenitală. Animalele cu o tulburare genetică a producției de pigmenți nu vor putea face nimic și li se interzice să le folosească în reproducere. O persoană poate merge la o clinică unde pigmentarea va fi îndepărtată și nu va ieși din mulțime..

În general, dacă animalul tău de companie nu avea pete, dar dintr-o dată au început să apară (mai ales în pete „goale”, cu părul scurt sau chiar cu părul scurt) care ți se par suspecte (formă ciudată, foarte închisă sau roșie, se inflamează, cresc rapid în dimensiune ), atunci prima dvs. acțiune ar trebui să fie să contactați medicul veterinar care va diagnostica. Într-adevăr, adesea astfel de zone puternic colorate devin un simptom al dezvoltării cancerului de piele sau a unei alte boli la fel de grave..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pigmentarea pielii la animale