Este un wombat potrivit pentru menținerea la domiciliu

În ultimii ani, a existat o cerere din ce în ce mai mare pentru animale de companie neobișnuite. Porci decorativi, reprezentanți carnivori ai felinelor, reptilelor și artropodelor ... Rozătoarele cu marsupiale nu au ocolit această modă, deoarece printre ele există specii complet originale. Astăzi vom vorbi despre wombat. Cine este el, în ce zone trăiește, ce mănâncă animalul și este cu adevărat posibil să obțineți un astfel de animal de companie - puteți găsi răspunsurile la aceste întrebări în articolul nostru.

Descriere: cum arată un marsupial

În exterior, animalul marsupial seamănă cu un cobai mare sau cu un urs în miniatură..

Aflați mai multe despre întreținerea locuinței porcușor de Guineea.
Cu toate acestea, wombatul nu este nici un rozător, nici un mamifer prădător. Aparține familiei marsupialelor cu două incizii. Animalul are cel mai mare număr de trăsături externe similare, surprinzător, cu koala..Animalul în sine este destul de masiv: poate crește de la 65 cm la 125 cm lungime, iar greutatea sa ajunge uneori la 40 sau mai multe kilograme, cea mai mică greutate va fi de aproximativ 20 kg.

Corp reprezentantul marsupialului are un mare, rotunjit, gâtul animalului este practic invizibil - corpul pare să intre imediat în cap. Labe wombats, de asemenea, nu diferă în ceea ce privește lungimea specială, dar acest lucru nu reduce în niciun caz puterea individului.

Marsupialele includ, de asemenea Diavol tasmanian și posum.
Membrele sale sunt suficient de puternice, suficient de puternice încât, dacă este necesar, fiara ar putea să scape sau să se protejeze. Pe fiecare dintre labe există gheare - ascuțite, tenace. Acestea sunt necesare pentru animal ca instrument principal pentru săparea nurcilor, precum și pentru protecție.

Este dificil să numim un wombat un animal proporțional, deoarece capul său este suficient de mare, în timp ce se pare că este puțin turtit sau alungit.Urechi la un animal sunt mici, de formă seamănă cel mai adesea cu ursul, doar mai aproape de un triunghi rotunjit, adică alungit. Coadă animalul are, dar este suficient de scurt.

Datorită particularităților aspectului wombat, se pare că membrele, capul și coada sunt strâns lipite de corp, ceea ce face animalul foarte compact.

Ochi animalul este foarte mic față de cap, similar cu mărgele negre. Lână fiară de nuanțe excepțional de întunecate - cenușiu sau maro. Wombats pot fi fie cu părul lung, fie cu părul scurt..

Culori depinde de ce specie aparține animalul marsupial. Un caz rar este wombatul albino, al cărui strat este foarte ușor, aproape alb..

Cu blană albă poți găsi și Câine raton.
Prin construcția maxilarului, animalul seamănă cu un castor - cei doi dinți din față par să iasă în față și nu încetează să crească în același mod, motiv pentru care marsupialul trebuie să-i macine.Însăși structura maxilarului are multe asemănări cu anatomia rozătoarelor..
Rozătoarele includ șobolan decorativ, câini de prerie, gerbil, glas de animale, capibara, proteină, chipmunks, Hamster sirian, jerboa.
Perechile dinților din față din rândurile superioare și inferioare sunt dinți tăietori și nu există deloc colți. Natura a înzestrat cu dinții de mestecat de animale.

Interesant este că, în total, wombat are doar 12 dinți și acesta este cel mai mic număr dintre toți reprezentanții marsupialilor..

Principalele simțuri pe care se bazează wombat în timpul vieții este simțul mirosului, adică capacitatea de a mirosi și acuitatea auzului. Dar animalul nu se poate lăuda cu o vedere bună.

Știați? S-a stabilit că primii reprezentanți ai wombatului aveau aproximativ aceeași dimensiune ca rinocerii..

Wombats în natură

Inițial, wombats sunt animale libere, independente de oameni. Cu toate acestea, situația cu o scădere accentuată a numărului de specii îi obligă pe oameni să ia animalele în grija lor, așa că acum wombats nu trăiesc în libertate, ci în rezervă.Wombat în natură

Este demn de remarcat faptul că marsupialele sunt foarte capricioase față de locul lor de reședință, prin urmare pot trăi numai în anumite condiții..

Habitat

Tara natala animalul mic este Australia. Condițiile climatice ale acestei țări continentale sunt cele mai potrivite pentru wombat, cu toate acestea, principala orientare pentru alegerea unui loc de reședință nu este vremea, ci solul.

Ghearele unui marsupial sunt concepute special pentru săpat găuri și nu sunt în niciun fel inferioare labelor gheare ale unei alunițe: wombat face o treabă excelentă de a săpa atât vizuini, cât și tuneluri întregi și sisteme subterane. Prin urmare, caracteristicile solului joacă un rol important în viața acestui animal..

Vombatul trăiește, desigur, în vizuini, pe care el însuși le-a săpat. Chiar și o întreagă familie poate fi amplasată într-o astfel de locuință subterană, dar doar rudele rareori se înțeleg într-o singură „casă” - fiecare dintre ele va începe să câștige dreptul de a deține teritoriul și este puțin probabil să se descurce fără o luptă.Animalele își aplică puterea nu numai dușmanilor, ci și tuturor celor care își invadă habitatul.

Rezervele, în special Queensland, sunt echipate cu toate condițiile necesare în care animalele ar putea să se reproducă liber și să se deplaseze fără a risca să intre pe drum cu mașinile care circulă cu viteză mare..

Locuințele subterane ale animalelor, de regulă, ating trei metri și jumătate în adâncime și aproximativ 20 în lungime. În consecință, fără intersecția unor astfel de „case” ale diferiților indivizi nu este completă.

Un alt criteriu după care animalele sunt ghidate atunci când aleg un habitat este disponibilitatea hranei. Prin urmare, vorbind despre faptul că animalele marsupiale trăiesc în Australia, acestea implică prezența lor în zone cu un număr suficient de plante comestibile și sol adecvat pentru săparea găurilor..

Caracteristicile ciclului de viață

Majoritatea reprezentanților marsupialilor sunt treji noaptea..Noaptea, ei caută hrană, dar acest lucru nu este asociat cu pericole posibile în timpul zilei: inițial, înainte de stabilirea Australiei de către europeni, vombații nu aveau dușmani între fauna continentului.

Caracteristica de a sta treaz noaptea este, de asemenea, diferită vulpe fenech.
De-a lungul timpului, câinii dingo au apărut în habitatul animalelor marsupiale, care reprezintă în prezent o amenințare pentru animale. Un alt dușman al fiarei marsupiale este diavolul tasmanian..

Cu toate acestea, wombat este capabil să facă față ambelor animale. Dușmanii nu-i afectează stilul de viață nocturn. Animalul își petrece viața în timpul zilei într-o locuință subterană.

În plus, vombatul, în ciuda stângăciei externe, este capabil să se descurce singur. Acest animal are oase puternice în zona pelviană, pielea din zona celui de-al cincilea punct al animalului este de asemenea destul de puternică și tocmai cu această parte a corpului vombatul atacă adversarii.Blocând intrarea în gaură, fiara marsupială își protejează casa de cei care nu doresc. Ceea ce este caracteristic, pe suprafața pământului, animalul își va proteja nurca atât de dușmani, cât și de alte vombate.

Dacă, sub pământ, un tunel săpat de un animal se intersectează cu locuința unui alt individ din această specie, animalele nu vor intra în conflict unul cu celălalt..

O altă modalitate de a face față dușmanilor este să le permiteți încă să intre într-o gaură (nu într-un tunel), apoi apăsați atacatorul pe peretele adăpostului cu partea din spate a corpului. Astfel, vombatul poate sugruma inamicul și își poate proteja familia..

Un alt punct forte al wombat-ului - capul lui. În ciuda faptului că provoacă majoritatea atacurilor sale cu regiunea pelviană, animalul poate folosi capul atunci când atacă cu același succes. Seamănă cu atacurile animalelor cu coarne, cu singura diferență că wombatul nu are aceste coarne.

Cu toate acestea, nu ar trebui să presupuneți că animalul face față pericolelor prin atac. Există momente în care wombat trebuie să fugă de inamic sau să aștepte amenințarea într-un loc sigur.Wombat

Apoi, marsupialul arată o activitate uimitoare - în alergare se dezvoltă până la 40 sau mai mulți kilometri pe oră. În plus, animalul poate urca în copaci, deci în caz de pericol poate aștepta atacul urcând mai sus.

De asemenea, pot urca în copaci mângâiere, oncilla, opossum.
O altă abilitate a animalului - înoată grozav. Cel puțin abilitățile sale sunt suficiente pentru a putea înota departe de un adversar care nu are capacitatea de a înota.

În ceea ce privește reproducerea: o femeie wombat poate naște doar un pui, sarcina durează aproximativ șapte luni.

În următorii doi ani, bebelușul va adopta instinctele și obiceiurile mamei, după care va putea începe o viață independentă..

În sălbăticie, un animal marsupial trăiește în medie aproximativ 15 ani..

Pot cumpăra un animal

După începutul colonizării Australiei de către europeni, numărul de wombats a scăzut semnificativ.Pe lângă faptul că a fost deschisă vânătoarea de animale, așezarea de noi animale pe continent a jucat și un rol - au concurat imediat cu aborigenii marsupiali, iar aceștia din urmă au trebuit să-și apere dreptul de a exista.

Important! Singura specie pe cale de dispariție este vombatul din Queensland. Alte subspecii ale acestui animal marsupial nu se află sub protecție mondială și, prin urmare, pot fi găsite puțin mai des. Cu toate acestea, a vedea oricare dintre wombats este problematic datorită stilului lor de viață predominant nocturn..

Acum nu au rămas mai mult de 120 de persoane Wombat din Queensland. Un număr mic de animale nu a trecut neobservat, astfel încât specia se află în prezent sub protecția Cărții Roșii.

Locuiește direct în rezerva Queensland, iar achiziționarea unui animal este un proces destul de complicat..

În primul rând, vânzarea de wombats se efectuează numai atunci când cumpărătorul este o grădină zoologică cunoscută. În ceea ce privește cazurile speciale, este posibil să cumperi un marsupial, dar înainte trebuie să treci prin multe dificultăți.Datorită faptului că animalul se stinge, persoanele fizice nu sunt vândute la prima cerere a clientului. Sarcina principală a personalului de rezervă este de a face tot posibilul pentru ca specia să nu dispară. Adică animalele trebuie să se reproducă.

Din acest motiv simplu, achiziționarea unui wombat poate fi planificată doar și, cel mai probabil, poate deveni o coadă a celor care doresc să cumpere un animal de companie atât de neobișnuit..

După cum știți, rezerva nu este împrăștiată de elevii săi, chiar dacă sunteți gata să plătiți o sumă fabuloasă. În acest caz, mai există un obstacol în drum: oficial, astfel de animale de companie neobișnuite pot fi transportate doar în afara Australiei la grădinile zoologice..

În consecință, o persoană trebuie să întocmească documente care să-i permită să ducă animalul în patria sa. Deseori durează luni, ceea ce, de asemenea, nu poate fi atribuit momentelor plăcute ale achiziției..

Cu toate acestea, dacă sunteți proprietarul unor nervi puternici, o dorință persistentă de a dobândi acest animal anume și finanțe mari, este foarte posibil să aveți un astfel de animal..Fiți pregătit pentru faptul că efectuarea unei achiziții va dura mult timp și va trebui să așteptați aproximativ un an, dacă nu mai mult.

Important! Este posibil să achiziționați marsupiale numai în rezervații naturale sau grădini zoologice, ceea ce este rar. Anunțurile private pe care le găsiți pe web sunt escrocherii în majoritatea cazurilor. Acesta nu este deloc animalul care este vândut proprietarilor privați pentru reproducere, așa că fii atent și nu te îndrăgosti de trucurile escrocilor. Nu vă riscați banii.

Nu este adesea posibil să întâlnești un astfel de animal de companie ca un wombat - așa cum am spus deja, pentru a lua un animal în afara Australiei, ai nevoie de un permis special.

Dar dacă decideți să aveți un astfel de animal, ar trebui să știți că cel mai bine este să achiziționați animale când acestea sunt încă mici. Acest lucru crește șansa ca marsupialul să nu reacționeze agresiv și să se poată atașa de tine..

Datorită cererii reduse pentru un animal, nu putem oferi recomandări precise cu privire la alegerea acestuia. Dar cu siguranță trebuie să fii atent la aspectul animalului..Dacă nu are daune la blană, piele, iar puiul în sine este destul de activ (letargia și alte simptome ale bolilor sunt absente), atunci animalul poate fi cumpărat.

Dacă reușești, atunci cum să îți pese

Achiziționarea unui animal marsupial nu este o sarcină ușoară, dar dacă ați reușit să treceți prin toate dificultățile asociate cu cumpărarea acestuia, cu siguranță trebuie să învățați cum să aveți grijă de un animal.

Știați? Speranța de viață acasă la wombats nu este redusă. Dimpotrivă - animalul trăiește aproape de două ori mai mult, în loc de 15 ani de viață - toți 20, sau chiar 25. Ficatul lung dintre aceste animale este wombat, a cărui viață a durat 34 de ani.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a cumpăra este să întrebați crescătorul de animale despre caracteristicile lor. La urma urmei, o persoană angajată în reproducerea și conservarea speciei știe mai bine decât orice enciclopedie care este norma pentru animale și ce semne ar trebui să se teamă.

Condiții

Una dintre cele mai importante condiții pentru păstrarea unui animal de companie atât de neobișnuit este disponibilitatea unui sol adecvat și a unui teren de pământ. Am spus deja că cea mai importantă sarcină pentru wombats este săparea găurilor și pasajelor subterane..

Este imposibil să înțărcați un animal dintr-o astfel de activitate, chiar dacă reușiți să dobândiți un marsupial foarte mic. În acest sens, prezența unei case de vară sau a unei curți private este o condiție prealabilă pentru păstrarea animalului..

În plus, este important să fim atenți la climă. În ciuda faptului că animalul are un strat destul de gros, apăsările bruște reci îi pot afecta sănătatea.

Prin urmare, este important să evitați frigul în locul în care trăiește marsupialul, indiferent dacă ați ales un wombat cu părul scurt sau ați preferat un animal cu blană lungă.Faptul că wombats sunt susceptibili la boli nu poate fi ignorat..

Un medic veterinar rar a întâlnit un astfel de animal de companie pentru a vă spune ce măsuri trebuie luate pentru a proteja animalul de boli, prin urmare, cu întrebări referitoare la vaccinări, este recomandabil să contactați persoanele de la care ați achiziționat animalul de companie.

Ce mănâncă wombats

Animalele sunt erbivore - plantele erbacee comestibile, mușchiul, rădăcinile plantelor, ciupercile comestibile sunt potrivite pentru ele.

Este considerat și erbivorul capibara.
Nu disprețuiți animalele și fructele de pădure. Vombatul este capabil să găsească toate aceste produse în sălbăticie, dar acasă, marsupialul nu își schimbă preferințele alimentare..

Este doar proprietarii animalului de companie care îi pot da legume sau fructe pentru testare care nu sunt obișnuite în Australia.

Știați? Această specie marsupială are un metabolism uimitor. Stomacul digeră mâncarea mult timp, motiv pentru care animalul nu simte foamea mult timp. O singură masă densă a animalului poate fi suficientă timp de două săptămâni.
Nu mai puțin uimitor fenomen este consumul de apă de către acest animal. Australia este un continent cu un climat uscat, așa că s-ar putea să credeți că sunt necesare rezerve colosale de apă pentru ca animalul să ducă o viață bună.

De fapt, este unul dintre cele mai economice animale în ceea ce privește consumul de apă. Pentru un marsupial care cântărește 40 kg, va fi suficient să beți puțin mai puțin de jumătate de litru pe zi. Calculul se face conform formulei 20 ml pe 1 kg de greutate.

Am nevoie de îngrijiri speciale

Neobișnuitul unui astfel de animal de companie poate provoca gânduri de îngrijire specială. Cu toate acestea, cu aceasta, totul este mai ușor decât s-ar putea părea. Animalul este destul de nepretențios, deoarece nu are nevoie să efectueze proceduri de apă, pieptănare și altele asemenea..

Respectarea unei diete speciale nu este, de asemenea, necesară - trebuie doar să alegeți mâncarea pe care vombatul ar mânca-o în libertate.Singurul lucru care contează cu adevărat pentru animal este atenția proprietarului. Cu toate acestea, trebuie să fii atent cu afecțiune, deoarece marsupialul nu are suficientă inteligență pentru a percepe întotdeauna corect manifestarea tandreții în adresa sa.

Uneori, vombatul vă poate confunda gestul cu o tentativă de atac, apoi el va începe să se apere.

Wombat în casă: argumente pro și contra

Un mic animal aparent drăguț poate deveni destul de periculos. Prin urmare, înainte de ao începe, cântăriți cu atenție decizia, deoarece viața unui animal nu este o jucărie. Este posibil să nu fiți gata să vă confruntați cu unele dificultăți în păstrarea animalului.

Aflați despre păstrarea animalelor exotice cum ar fi pisica Temminck, mangustă, pisica de nisip, jaguarundi, nas de raton, pisica de jungla, lemur, raton dungat.
Avantajele unui wombat sunt atașamentul său față de proprietarii săi. El este cu adevărat un animal de companie loial care te va aștepta și te va urma literalmente cu coada..Animalul nu va cere atenție non-stop - este suficient să-i oferi condițiile potrivite pentru a-l face să se simtă confortabil.

Un alt plus va fi extraordinaritatea. De acord, este rar să vezi un wombat adevărat într-o vizită. În Europa sau America, acesta este un fenomen rar, chiar și în Australia, un astfel de animal de companie poate fi găsit puțin mai des..

Important! Pentru fermierii australieni, vombatul a devenit mai degrabă un inamic decât un prieten - pasajele subterane dăunează adesea gospodăriei. Acesta este un alt motiv pentru dispariția speciei - antreprenorii au exterminat wombats deoarece au provocat pierderi..

După cum sa dovedit, un astfel de animal de companie are, de asemenea, suficiente minusuri. Vombatul, în ciuda aspectului său drăguț și a dragostei pentru proprietari, nu va deveni un bun prieten pentru copii sau vârstnici. Doar pentru că atât copiii, cât și persoanele în vârstă nu își pot controla întotdeauna gesturile.

Și cu un animal marsupial în această privință, trebuie să fii foarte atent și atent - poate ataca. Ghearele sale permit să provoace răni destul de grave, pe care oricare dintre proprietari ar dori să le evite.Păstrarea unui animal într-un apartament nu este, de asemenea, imposibilă - săparea este un instinct înnăscut pentru el și, așa cum am spus deja, este imposibil să-l înțărcați din acest obicei. Prin urmare, mobilierul și chiar pereții pot fi deteriorați..

Antrenamentul poate da roade numai dacă aveți animalul de la o vârstă fragedă. În caz contrar, nu îl veți putea controla absolut..

În plus, marsupialele se numără printre cele mai imprevizibile animale, prin urmare, o încercare de a învăța un copil wombat comenzi simple nu se va dovedi întotdeauna un succes..

Alegerea unui animal de companie este un proces foarte responsabil, așa că gândiți-vă bine.

Poate că dorința de a avea un animal neobișnuit este un capriciu sau o încercare de a urma moda. De fapt, totul este serios și vă puneți în pericol nu numai bunăstarea, ci și viața animalului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este un wombat potrivit pentru menținerea la domiciliu