De ce mănâncă șerpii singuri

ŞarpeÎn natură, se întâmplă ca un șarpe să se usture brusc sau să înceapă să-și înghită propria coadă. Există, de asemenea, cazuri de canibalism și consum de descendenți. Să încercăm să ne dăm seama dacă aceste reptile sunt atât de proaste încât mănâncă singure.

Ce se întâmplă dacă șarpele se mușcă singur

Înțepându-se pe coadă, șarpele nu primește de obicei niciun rău, cu excepția pierderii de sânge.. Speciile otrăvitoare mor rar din cauza unor astfel de mușcături, deoarece nu au susceptibilitate la propria toxină.

Vă recomandăm să vă familiarizați cu soiuri de șerpi, reprezentanții lor otrăvitori și nepericuloși.

Această regulă se aplică și în cadrul unei specii, adică șerpii sunt imuni la toxina animalelor cu o compoziție similară.Șarpele se mănâncă singurMai mult, unele specii non-veninoase sunt capabile să se protejeze de otrăvirea reptilelor periculoase care trăiesc cu ele în aceeași nișă ecologică. De exemplu, șerpii regi sunt imuni la toate veninurile vecinilor lor șerpi. Se știe că șarpele regelui se hrănește chiar cu șarpe cu clopoței. Situația este similară cu o viperă: dacă o viperă o mușcă, prima poate muri din cauza rănirii, dar nu din cauza toxinei. Dar dacă o mamba neagră înțepă o viperă, un rezultat letal este inevitabil. În unele cazuri, au fost înregistrate decese, dar acestea pot fi atribuite unor excepții.

Important! Pentru a preveni luptele dintre reptile, hrăniți-le unul câte unul în acvarii separate. Dacă doi indivizi au aceleași preferințe alimentare, atunci primul, simțind a doua aromă a unei delicatese preferate, îl poate ataca.

De ce mănâncă șerpii singuri?

Reptilele atacă nu numai în procesul de obținere a hranei, ci și în apărare. Și uneori se mușcă din greșeală - de exemplu, lipsesc atunci când atacă o potențială victimă. Acest fenomen are mai multe motive..Șarpele se mănâncă singur

Miros atractiv de pradă

Șerpii se bazează în totalitate pe parfumul lor. Se transformă în creaturi complet incontrolabile când miros mâncare. Dacă, în procesul de hrănire într-o creșă de șarpe, coada animalului se dovedește a fi pătată cu alimente, reptila își poate confunda coada cu prada.

Citește despre, unde șerpii iarnă și care este durata unei astfel de iernări.

Situații similare apar în sălbăticie: dacă un șoarece aleargă de-a lungul cozii reptilei, șarpele va reacționa mai întâi la miros, va dezvolta o stare de excitare intensă și se va lua singur ca obiect alimentar.ŞarpeUneori „autocritica” este o manifestare a oricăror patologii ale creierului: animalul poate fi discordat în spațiu (vede pradă reală, se repede la el, dar lovește puțin în lateral și se rănește).

Important! Folosiți întotdeauna pensete lungi pentru a coborî mâncarea în locuința șarpelui. Chiar și persoanele ascultătoare pot deveni nebune dacă miros mâncare..

Consumul de descendenți ca sursă de energie

Mâncarea propriilor descendenți are, de asemenea, o explicație. În perioada de îngrijire, femela este foarte slabă la vânătoare. Pentru a restabili vitalitatea, ea trebuie să-și mănânce propria descendență.. Reptila mănâncă pui care nu au reușit să supraviețuiască, precum și unii dintre indivizii care au murit în ou. Uneori, șerpii vii, care nu au avut timp să se târască la timp de mama lor, dau peste un dinte. S-a constatat că șerpii mănâncă în medie până la 11% din descendenți.

Istoria „autocriticii” unui șarpe din antichitate

Tendința spre „autocritică” printre șerpi a fost remarcată de strămoșii noștri. Arheologii egipteni au descoperit un desen antic - o reptilă înfășurată într-un inel, care își ține propria coadă în gură. Creatura descrisă în figură se numește ouroboros și este la egalitate cu cele mai vechi simboluri ale umanității. ŞarpeData exactă și locul de origine al imaginii șarpelui sinucigaș nu au putut fi stabilite, dar se știe că desenul are cel puțin 1600 de ani. Să încercăm să comparăm o serie de scrieri antice și să interpretăm semnificația acestui semn arhaic:

Știați? Nu există șerpi în Noua Zeelandă.

  • printre vechii egipteni, reptila înfășurată era considerată gardianul lumii interlope. De aceea, ouroboros a fost descris pe pereții mormintelor. Această imagine a fost asociată cu finitudinea vieții, transformarea, atemporalitatea. El a întruchipat apusul de zi cu zi, după care luminarul a fost trimis în lumea interlopă;
  • grecii antici identificau uroboros cu repetarea proceselor naturale, identitatea materiei și goliciunea, distrugerea și creația. Din cartea lui N. Kuhn „Legendele și miturile Greciei antice” rezultă că grecii, ca și egiptenii, au asociat ouroborosul cu lumea cealaltă. Animalul însuși a personificat infinitul Universului, iar sfera înfășurată în jurul corpului său era Oul Mondial;
  • Ouroboros
  • printre chinezii antici, reptila suicidară a fost numită Zhulong. Creatura arăta ca un hibrid de șarpe, porc și balaur și era asociată cu lumea interlopă. Primele figuri din Zhulong au fost descoperite în 4700-2900 î.Hr. e. Sfera în jurul căreia este încurcat corpul animalului a fost identificată cu „Tao” - calea perfecțiunii, vârful existenței;
  • în mitologia vechilor scandinavi, șarpele sinucigaș a fost poreclit Ermungand. A fost considerat un simbol al întunericului și al distrugerii. Conform legendei, această reptilă s-a născut din unirea „gigantei” Angerboda („bătrâna” din Pădurea de Fier) și a zeului Loki. Misiunea șarpelui era să distrugă lumea. În acest scop, încă micul Ermungand a fost aruncat în ocean, unde a crescut până la o dimensiune monstruoasă și a încurcat globul;
  • Creștinii consideră șarpele ca o creatură insidioasă și necurată, un slujitor al lui Satana. În Biblie, păgânul Ouroboros este identificat cu ispititorul care a convins-o pe Eva să guste fructul din Pomul cunoașterii binelui și răului. În plus, pentru creștini, șarpele sinucigaș întruchipează finitudinea lumii fizice (în sensul că corpul reptilei conturează marginile planetei noastre);
  • Budiștii au caracterizat uroboros într-un mod pozitiv. Pentru ei, este un simbol al fluxului nesfârșit al vieții (bhavachakra este roata originii interdependente), personificarea întregii, sfârșitul ciclului de viață.OuroborosRăsucindu-se într-un inel, animalul suprimă haosul (starea primară a universului). Ouroboros era adesea descris cu un corp dublu, ceea ce însemna sinteza corupției ființei și a spiritualității;
  • în gnosticism, ouroboros simboliza un ciclu continuu de metamorfoză și era atât despre partea bună, cât și despre partea întunecată a vieții. După cum ne spune una dintre lucrările gnostice, corpul unei reptile este compus din 12 părți, personificând lunile anului și fazele astrologice ale vieții. Enoriașii dintr-o serie de comunități ofite idolatrau Ouroboros, crezând că el a dat cunoștință omenirii;
  • printre alchimiști, reptila suicidară a simbolizat modificarea elementelor chimice. Filozofii naturali credeau că uroboros este personificarea unui proces ciclic, în care încălzirea, vaporizarea, răcirea și condensarea unui lichid contribuie la procesul de purificare a elementelor și transformarea lor în stăpânire.

Știați? Deținătorul record al speranței de viață printre șerpi a fost boa constrictor, poreclit Popeya. Animalul a trăit 40 de ani 3 luni și 14 zile.
În ciuda faptului că imaginea unui șarpe care se devorează este familiară pentru mulți, puțini oameni știu ce exprimă și care este povestea originii sale. Sperăm că articolul nostru ți-a fost util, iar acum comportamentul ciudat al șerpilor nu mai este un mister pentru tine..

Video: Șarpele se mănâncă singur

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce mănâncă șerpii singuri