Despre lemurul intern și caracteristicile conținutului

Lemuri (lemuriforme) - infraordine aparținând subordonatului primatelor cu nas umed.

Acest grup îi unește pe toți reprezentanții echipei care locuiește în Madagascar.

Clasificare

Taxonomia internă a taxonului este următoarea. Lemuridele infraordonate includ șase familii:

 • în formă de aye;
 • lemuri pigmei;
 • lepilemuric;
 • lemur;
 • megalapide (un grup dispărut de animale);
 • indrie.

La rândul său, familia lemurilor este împărțită în cinci genuri:

 • lemuri comune (includ specii precum lemur încoronat, lemur alb, lemur mangust);
 • lemuri blânde (care include lemurul auriu, lemurul blând);
 • lemur (lemur cu coadă inelară);
 • prolemur (include lemurul cu nas larg);
 • Lemur Vari (include specii precum Vari Lemur și Red Vari);
 • pachilemur (dispărut).
Lemur cu copilul său
Lemur cu copilul său

Ce fel de animal este un lemur?

Diferitele tipuri de lemuri diferă semnificativ între ele prin caracteristicile lor externe. Cum arată un animal depinde de apartenența sa la o anumită specie. Comună tuturor reprezentanților ordinului este prezența incisivilor și caninilor maxilarului inferior, care ies în față. O altă caracteristică unificatoare este o gheară alungită pe al doilea deget de la picior al extremităților inferioare, cu care animalele „pieptănă” părul gros.

Lemuriformele sunt endemice pentru Madagascar și Comore. Numele „lemur” din Roma antică însemna „fantomă”, „spirit”. Acest lucru se datorează probabil stilului de viață nocturn al mamiferelor, precum și dimensiunii mari a ochilor acestor animale. Un lemur cu ochi mari, care zboară dintr-o ramură în ramură, aproape invizibil pentru ochiul uman sub acoperirea întunericului, emițând un strigăt specific, poate fi cu adevărat asociat cu un spirit misterios sau o fantomă.

Primatele variază ca mărime de la cel mai mic („șoarecele”) la cel al unui câine mic. Unele dintre speciile fosile aveau aproximativ mărimea unui câine mare. Cei mai mari reprezentanți ai lemuridelor sunt indri - cresc până la un metru și pot cântări până la 10 kg. Lemurii pitici sunt considerați cei mai mici, a căror creștere nu depășește 23 cm, dintre care 10 cm este lungimea cozii. Lemurii șoareci cântăresc 50 de grame.

Habitatul acestor animale este pădurile tropicale. În aceste condiții, se simt foarte confortabil datorită capacității de a urca bine și de a sări pe ramurile copacilor. Membrele lemurilor au cinci degete, iar degetul mare al labelor din față este opus celorlalte, ceea ce face posibilă lipirea fermă de ramuri și nereguli ale scoarței..

Majoritatea membrilor familiei sunt nocturni, iar ziua dorm în cuiburi. Lemurii trăiesc în grupuri de 4 până la 60 de indivizi, precum și în perechi sau singuri.

Botul celor mai multe dintre aceste animale are o formă alungită. Ochii sunt de obicei disproporționat de mari și privirea este îndreptată înainte, ceea ce dă impresia unei expresii surprinse. Culoarea ochilor variază de la roșu portocaliu la galben maroniu. În cazuri rare, se găsesc primate cu ochi albaștri, în special lemurul negru Sklater.

Raportul dintre lungimea membrelor anterioare și posterioare depinde de specia animalului. La unii membri ai familiei, picioarele din față sunt mult mai lungi decât picioarele din spate. Acest lucru se datorează modului de viață al lemurilor, și anume necesității de a urca în copaci. Speciile de lemuri care trăiesc pe sol, dimpotrivă, au picioarele posterioare mai dezvoltate, sau relativ de aceeași dimensiune pentru ambele perechi de membre..

Majoritatea lemurilor se laudă cu o coadă de pluș care îndeplinește o serie de funcții importante:

 • ajuta la echilibrare in timp ce alergi si sari;
 • servi ca mijloc de a apuca ramurile și a ține animalul în greutate;
 • sunt un instrument de semnalizare pentru congeneri.

Indri lemurii sunt lipsiți de astfel de oportunități, deoarece lungimea cozii lor nu depășește 5 cm. 

Lemur cu coadă inelară
Lemur cu coadă inelară

Păstrarea unui lemur acasă

Recent, lemurile au devenit foarte populare printre iubitorii de animale de companie. Oamenii sunt atrași de aspectul neobișnuit al acestor animale, de comportamentul lor amuzant. Lemurii mici (de exemplu, lemurul șoarecelui - lori), care se obișnuiesc rapid și ușor cu noul mediu, devin animale de companie cel mai des. În același timp, proprietarii sunt sfătuiți să creeze condiții cât mai apropiate de cele naturale.

Celulă

Lemurii trebuie păstrați în cuști spațioase, orientate vertical, care trebuie să fie echipate cu:

 • o casă de adăpost în timpul zilei;
 • crengi (sau chiar un copac) pentru alpinism;
 • un băutor și un castron pentru mâncare;
 • umplutură pentru rozătoare.

Materialul din care este fabricată cușca nu contează cu adevărat. Apa potabilă ar trebui schimbată cât mai des posibil. Nu este foarte recomandat să aglomerați spațiul, deoarece animalul are nevoie de mult spațiu pentru a se juca. Cel mai bine este să așezați cușca în colțul camerei, unde nu există acces la curenți și o iluminare prea puternică..

În amurg, lemurii se simt cel mai confortabil. Cușca poate fi echipată cu o lampă ultravioletă, care ar trebui aprinsă timp de 1,5-2 ore în timpul zilei. Se recomandă acoperirea fundului locuinței cu rumeguș de lemn. Este necesar să curățați cușca cu deșeuri de lemur zilnic. Curățarea temeinică se efectuează lunar. 

Ce mănâncă lemurii domestici??

Se știe că lemurii consumă în principal alimente vegetale. În sălbăticie, dieta lor include și păsări mici, șopârle și nevertebrate. Animalele de companie ar trebui hrănite cu legume și fructe acasă..

De asemenea, animalele nu vor renunța la pâine, carne și ouă. Una dintre deliciile preferate ale lemurilor sunt insectele - pentru a vă mulțumi animalul de companie, puteți achiziționa astfel de alimente la un magazin de animale de companie. Pentru o alimentație bună și menținerea sănătății animalului, nu uitați să vă tratați animalul de companie cu suplimente de vitamine. Hrănirea se efectuează o dată pe zi.

MMM gustos! ..
MMM gustos!..

Obiceiuri animale și caracteristici ale conținutului

Este de remarcat faptul că lemurii nu răspund la porecla, prin urmare, obișnuirea animalului cu numele este complet inutilă. Lemurii sunt neutri față de alte animale din apartament..

Aceste animale nu au obiceiul de a roade mobilier.

Când este tratat bine, lemurul se atașează rapid de proprietarul său..

Lemurului șoarecelui nu-i place să fie singur, are nevoie de afecțiune și atenție. Pentru a face animalul să se simtă fericit, este suficient să petreci doar 30 de minute pe zi cu el. Este permisă păstrarea lemurilor în perechi.

Natura acestor animale este de așa natură încât pare imposibil să-i antrenezi să meargă la toaletă în același loc. Nu forțați animalul să facă ceva împotriva voinței sale. În caz contrar, în afară de agresiunea animalului, proprietarul nu va primi niciun rezultat..

Lemurii sunt curioși și au obiceiul de a-și explora împrejurimile..

Animalele sunt curate, deci spălarea lor este opțională..

Câți lemuri trăiesc acasă?

În sălbăticie, durata de viață a acestor mamifere poate ajunge la 15 ani. Acasă, un lemur poate trăi de la 20 la 30 de ani. Longevitatea animalului de companie va depinde de calitatea conținutului său..

Concluzie

Dacă decideți să aveți un animal exotic acasă, lemurul este perfect pentru asta. Dintre toți reprezentanții posibili ai faunei exotice, acest animal este poate cel mai neobișnuit. Pentru ca lemurul să se simtă confortabil, este suficient să urmați recomandările privind întreținerea și îngrijirea acestuia, indicate în articol.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Despre lemurul intern și caracteristicile conținutului