De ce nu poți ucide păianjeni: superstiții populare, auguri și religie

PăianjenPăianjenii au devenit de mult timp tovarăși de oameni și s-au stabilit ferm în casele lor. Gospodinele îngrijite sunt indignate când găsesc desișuri de pânză de păianjen în colțuri și organizează o vânătoare de insecte. Între timp, unii se întreabă dacă fac ceea ce trebuie, pentru că există părerea că acest lucru nu ar trebui făcut. Astăzi vom analiza diferite puncte de vedere asupra întrebării dacă este posibil să ucizi păianjeni..

Semne populare

Diferite popoare au păreri diferite despre uciderea unui păianjen:

 1. Britanicii cred că dacă un păianjen cade peste tine, acesta este un mare profit, dacă îl omori, nu vei obține nimic. Banii deosebit de mari te așteaptă dacă insecta este roșie.
 2. Francezii cred că o persoană care găsește o insectă acasă va avea noroc, așa că după ce l-ai omorât poți rămâne nefericit.
 3. Chinezii îl consideră un vestitor al bunei prosperități, așa că ucigașul se confruntă cu o viață săracă.
 4. Japonezii cred că aceste insecte sunt mesagerii rudelor care au plecat într-o altă lume, așa că zdrobirea lor înseamnă a nu respecta strămoșii..
 5. În Orientul Mijlociu, sunt convinși că acești artropode pot salva o casă de un incendiu, astfel încât ucigașul să poată deveni o victimă a incendiului.
 6. Rușii așteaptă vești la vederea unui păianjen, așa că vinovatul morții sale poate să nu știe vești bune.
 7. Mulți oameni au folosit aceste insecte în loc de medicamente, astfel încât moartea lor a însemnat pentru o persoană incapacitatea de a se vindeca..

Femeie și păianjenÎn Rusia, se credea anterior că, dacă un păianjen ar fi văzut în ajunul nunții, ar fi de bun augur pentru o viață de familie nefericită. Mireasa engleză, pe de altă parte, s-a bucurat de o insectă care promitea o căsătorie reușită.

Știați? Cei mai renumiți oameni care suferă de arahnofobie (frica de arahnide) sunt Andre Agassi (jucător de tenis), Johnny Depp (actor), Ronald Reagan (președinte SUA), Samantha Fox (cântăreață și model), Justin Timberlake (cântăreț și actor) și alții.

În Rusia, dacă o persoană a văzut un păianjen pe haine, se aștepta la creșterea banilor sau a carierei. Un păianjen care alerga de-a lungul peretelui a promis noroc, coborând din tavan - oaspeți neașteptați. A vedea o insectă țesând o pânză în zori - la schimbări bune, în timpul zilei - la necazuri, seara - la un cadou, noaptea - la un vis devenit realitate.Păianjen

Superstiții antice

Din cele mai vechi timpuri, multe superstiții au fost asociate cu păianjenii:

 1. Dacă scufundați un păianjen în unt topit și apoi îl mâncați viu, puteți fi vindecat de febră și icter. De asemenea, ai putea pune un păianjen într-o cutie și să aștepți să moară. Se credea că prin moarte, insecta ia boala.
 2. Dacă țineți o insectă peste un copil cu tuse convulsivă în timp ce citiți o conspirație, apoi puneți insecta într-o pungă și plasați-o deasupra șemineului, copilul se va recupera..
 3. Pacienții cu astm au fost tratați prin consumul de pânze de păianjen.
 4. În același mod, am scăpat de slăbiciunea excesivă..
 5. Pânzele de păianjen înfășurate au oprit sângerarea aplicându-l pe rană.
 6. Budiștii au considerat că un păianjen care țese o pânză este prototipul creației lumii, iar viața ființelor vii nu poate fi luată. La fel au gândit și triburile celtice..
 7. Egiptenii credeau că lumea era țesută de zeița Neith, iar întruparea ei era un păianjen.
 8. Legendele Greciei Antice spun că țesătoarea Arachne a înfuriat-o odată pe zeița Athena, ca răspuns ea a transformat-o într-un artropod.
 9. Există talismane asemănătoare pânzei de păianjen în India numite captori de vise.
 10. În antichitate, această insectă simboliza înțelepciunea și era considerată sacră, așa că ucigașul ei a fost expulzat din așezare..
Păianjen la îndemână

Privire religioasă

În mitologia slavă, păianjenul a fost tratat cu respect, a fost considerat mesagerul zeului Rod, care a creat lumea. Se credea că insecta personifica zeițele Dolya și Nedolya, care țeseau firele destinelor umane.

Dacă nu ești o persoană superstițioasă, află, cum să scapi de păianjeni folosind chimia și medicina tradițională.

Păgânismul a fost înlocuit de religii biblice - iudaism, creștinism, islam. Oamenii redau legenda, potrivit căreia profetul evreu Moise, fugind de urmăritorii săi, a intrat într-o peșteră, un păianjen a acoperit-o imediat cu o pânză, ca urmare, părea nelocuită, așa că nu l-au căutat acolo. Aceleași povești există în creștinism și islam, doar pruncul Iisus Hristos cu Maria și Iosif sau profetul Mohamed apare în locul lui Moise. Acesta este motivul pentru care se crede că uciderea unei insecte înseamnă uciderea executorului voinței lui Dumnezeu. De fapt, acest lucru nu este menționat nici în Tanakh, nici în Biblie, nici în Coran..Păianjen și pânzăUnii creștini cred că, dacă ucizi un păianjen acoperit cu o pânză de icoane, atunci Dumnezeu va ierta 40 de păcate - nici acest lucru nu este menționat în Biblie.

Potrivit Islamului, Allah a ordonat să iubească și să respecte toate creaturile vii pe care le-a creat pentru a se servi. El a permis să omoare doar șerpi, câini negri și păianjeni care pot ucide oameni, iar păianjenii din casele noastre sunt inofensive. Coranul spune că toată viața este valoroasă.

Important! Uciderea animalelor nevinovate este considerată un păcat în toate religiile.

Opinie ezoterică

Esotericiștii cred că, ca un păianjen într-o pânză, omul este centrul universului. Insecta conectează viitorul cu trecutul, spiritualul cu materialul, femininul cu masculinul. El stochează cunoștințe și îi conduce pe cei plecați către viața de apoi. Modelele de împletitură pe plase simbolizează frumusețea și creativitatea. Consumul unui bărbat după împerechere în esoterism a provocat o asociere cu renaștere și un nou început.PăianjenUciderea unei insecte nevinovate poate tulbura echilibrul și armonia din familia ta.

Abordare științifică

Oamenii de știință-entomologi sunt, de asemenea, împotriva uciderii păianjenilor. Conform versiunii lor, hrănindu-se cu diferite insecte dăunătoare (muște, țânțari, țânțari etc.), curăță casa și ajută o persoană.

Entomologul Matt Burton de la Universitatea din Carolina de Nord susține că nu este nevoie să vă fie frică de veninul păianjenului, deoarece acționează numai asupra nevertebratelor și nu dăunează oamenilor, iar aceste insecte nu vor putea mușca prin pielea umană. În natură, există mai multe tipuri de păianjeni periculoși pentru oameni, dar nu se așează în case și apartamente..

Vă recomandăm să știți, care animal se hrănește cu păianjeni.

În plus, păianjenii înșiși se tem de oameni, deoarece îi consideră periculoși pentru ei înșiși și atacă doar pentru a se proteja..Păianjen și albinăAcești artropode trăiesc în aproape fiecare casă și fac parte din ecosistem. Dacă nu vă puteți împăca cu prezența lor, atunci acoperiți păianjenul cu un pahar și, când acesta se târăște adânc în recipient, scoateți-l în curte.

Știați? Studiile efectuate la Massachusetts Institute of Technology din SUA au arătat că pânza de păianjen reacționează diferit la impactul diferiților factori: de la cei care acționează pe întreaga zonă pe care o întinde și de la acționarea în sens punctual - este întărit astfel încât oțelul să se rupă în aceleași circumstanțe.

Ce trebuie făcut dacă păianjenul a fost deja ucis

Credințele populare spun că ucigașul păianjenului trebuie să se pocăiască în mod necesar, iar corpul decedatului ar trebui să fie ars.

Preoții ortodocși cred că nu trebuie să urmezi superstițiile, dar îți exprimi regretul cu privire la crimă în confesiune. De asemenea, vă puteți ruga.Păianjen în casăDin punct de vedere psihologic, nu trebuie să vă concentrați asupra evenimentelor negative, trecutul trebuie eliberat. Psihicii cred, de asemenea, că energia negativă din gândurile despre ceea ce s-a făcut poate perturba aura, așa că trebuie să scapi de remușcări și să ceri iertare insectei.

După cum puteți vedea, multe superstiții sunt asociate cu moartea unui păianjen, dar să le urmați sau nu depinde de dvs. În prezent, religia și știința nu le-au găsit confirmare, dar sunt de acord că nu ar trebui să existe uciderea zadarnică a ființelor vii, inclusiv a păianjenilor, deoarece acestea joacă rolul atribuit lor de Dumnezeu sau de natură. Încearcă să nu cedezi unui atac instantaneu de frică sau dezgust, lasă-i să-și trăiască viața sau mută-i afară.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce nu poți ucide păianjeni: superstiții populare, auguri și religie