Medicamentul `legafiton 200` pentru a îmbunătăți starea funcțională a ficatului

Medicamentul „Legafiton 200”Unul dintre cele mai vulnerabile organe interne la animalele de companie este ficatul. Spectrul hepatopatiei (afecțiunilor hepatice) în acestea este la fel de larg ca la om: de la distrofie toxică la ciroză. Pericolul oricăreia dintre aceste patologii este că uneori sunt diagnosticate foarte târziu, când ficatul nu mai poate fi salvat. Dar acest organ are capacitatea de a se regenera, chiar și atunci când rămâne mai puțin de o treime din țesutul sănătos. Cum să îmbunătățiți funcționarea ficatului cu ajutorul medicamentului „Legafiton 200” („Legafiton 200”) și ce este indicat în instrucțiunile de utilizare a acestuia, citiți articolul nostru.

Compoziția și forma eliberării

Substanța activă a Legafiton 200 este:

Medicamentul „Legafiton 200”

 • ciulin de lapte;
 • ortosifon;
 • ornitină.

Știați? Câinii și pisicile nu transpiră. Nu au glande sudoripare. Schimbul de căldură la câini trece prin aerul expirat și limba proeminentă, iar pisicile cu greu pot tolera căldura, așa că încearcă să se ascundă în frig.

Forma de eliberare - comprimate rotunde cu cremă albă, cu o greutate de 400 mg.

Proprietăți farmacologice

Substanțe active ale „Legafiton 200”:

Medicamentul „Legafiton 200”

 • ajuta la normalizarea funcționării ficatului;
 • îmbunătăți procesul de distrugere și eliminare a diferitelor toxine din organism;
 • normalizarea metabolismului;
 • aliniază echilibrul acido-bazic în corp.

De asemenea, medicamente precum: „Artroglican”, „Hepatovet” și „Sarea lui Glauber”, „Hepatoject”.

De exemplu, silimarina din ciulinul de lapte blochează pătrunderea toxinelor în celulele hepatice, distrugându-le înainte de a începe să o afecteze. În plus, ciulinul de lapte activează activitatea vezicii biliare, producerea sucurilor digestive (gastrice, pancreatice, sucuri intestinale, salivă și bilă) și, de asemenea, stimulează motilitatea intestinală, normalizând astfel funcțiile digestive..

Știați? Câinii au o digestie excelentă. Stomacul lor este capabil să digere o clapă de piele dintr-un pantof, iar colesterolul nu se acumulează în vasele de sânge. Dar pisicile sunt foarte conservatoare în dieta lor și necesită mult timp pentru a se obișnui cu noua mâncare..

Ortosifonul este un diuretic. Accelerează eliminarea toxinelor din organism.

Medicamentul „Legafiton 200”

L-Ornitina accelerează reacția de formare a ureei din amoniac, reducând astfel conținutul său excesiv în sânge. Ornitina contribuie, de asemenea, la regenerarea rapidă a țesutului hepatic și accelerează metabolismul proteinelor și grăsimilor.

Legafiton 200 pentru pisici și câini scade, de asemenea, nivelul de glucoză, ceea ce este important pentru persoanele cu diabet zaharat.

afla, de ce pantofi de câine, cum să faci un model pentru o salopetă, și cum să alegi un guler, scutece și tăietor pentru câini.

Programare

„Legafiton 200” este prescris în scopuri terapeutice, precum și pentru prevenirea disfuncțiilor hepatice la câini și pisici de toate rasele. Medicamentul este prescris atât pentru monoterapie, cât și pentru tratament complex în combinație cu alte metode și medicamente..

Indicații

 • orice formă de insuficiență hepatică;
 • steatoză (degenerescență grasă a ficatului);
 • stetohepatoză (degenerescență hepatică grasă);

Medicamentul „Legafiton 200”

 • necroză;
 • ciroză;
 • boli ale vezicii biliare și ale căilor biliare;
 • pancreatită (inflamație a pancreasului);
 • intoxicația cu droguri;
 • piroplasmoza (infecție din mușcătura de căpușă).

Citiți și cum să tratați pancreatită și piroplasmoza la câini

Mod de administrare și dozare

Legafiton 200 este administrat oral de pisici și câini, o dată pe zi. Cursul tratamentului este de 10-20 de zile. Apoi se face o pauză timp de 10 zile și, dacă este necesar, cursul se repetă.

Important! Deși erorile de dozare nu sunt periculoase și nu au fost înregistrate cazuri de supradozaj, este interzisă prescrierea independentă a tratamentului animalului de companie cu ajutorul Legafiton 200. Aceasta este apanajul medicului veterinar..

Dozajul depinde de parametrii fiziologici ai animalului, la o rată de 1 comprimat pe 10 kg de greutate corporală. Pentru comoditate, oferim un tabel de dozare.

Medicamentul „Legafiton 200”

Pisici și câini decorativi:

 • 1,5-2 kg - 1/6 comprimat;
 • 2-3 kg - 1/3 comprimat;
 • 3-4 kg - 1,5 comprimate;
 • 4-7,5 kg - 2/3 comprimate;
 • 7,5-10 kg - 1 bucată.

Aflați cum să faceți față pancreatită și piroplasmoza la pisici

Câini mai mari:

 • 10-15 kg - 1,5 buc .;
 • 15-20 kg - 1,5-2 buc .;
 • 20-30 kg - 2-3 buc .;
 • 30-40 kg - 3-4 buc .;
 • 40-60 kg - 4-6 bucăți.
Dacă ratați un medicament, tratamentul trebuie reluat strict în conformitate cu regimul de dozare și tratament.

Medicamentul „Legafiton 200”

Efecte secundare

Efectele secundare în tratamentul cu „Legafiton 200” nu sunt înregistrate, cu excepția cazurilor rare de vărsături și reacții alergice la substanțele active ale medicamentului.

Disfuncțiile hepatice la un animal pot indica boli precum: dirofilarioza, boala urolitiaza, ciuma, piometru

Contraindicații

Simptomele care indică nocivitatea „Legafiton 200” nu au fost înregistrate în timpul studiilor clinice. Nu există statistici privind reclamațiile.

Important! În caz de alergie la orice medicament, asigurați-vă că contactați medicul veterinar pentru o terapie adecvată. Orice reacție de intoleranță poate duce la consecințe imprevizibile și chiar ireversibile pentru animalul dvs. de companie..

Ambalare

Blistere din hârtie laminată de 12 comprimate, ambalate fie 1, fie 2 coli într-o cutie de carton.

Medicamentul „Legafiton 200”

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Trebuie să vă protejați într-un loc uscat și întunecat, departe de copii și animale. Nu există precauții speciale în ceea ce privește condițiile de depozitare.

Îngrijirea pisicilor este foarte importantă, așa că aveți grijă, cum să alegi o casă, coaseți o pătură, face un post de zgâriere, fa o jucarie, alegeți umplutură pentru toaletă, purtând și furminator.

Temperatura de depozitare - de la 5 ° С la 25 ° С. Data expirării - 24 luni.

Acum știi cum să te descurci cu Legafiton 200, când să îl folosești și în ce doze. Totuși, este mai bine să nu luați medicamente. Prin urmare, arătați atenția prietenilor cu patru picioare înainte de a se îmbolnăvi..

Medicamentul „Legafiton 200”

Protejați sănătatea animalelor dvs. de companie de la vârsta cățelușului și pisicuței și vă vor încânta în fiecare zi cu buna dispoziție și afecțiune.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Medicamentul `legafiton 200` pentru a îmbunătăți starea funcțională a ficatului