De ce șerpii își pierd pielea, cum și când o fac

Șarpele își pierde pieleaAstăzi, mulți iubitori de animale exotice păstrează șerpii ca animale de companie. Un astfel de animal de companie necesită de la proprietar anumite cunoștințe despre stilul de viață și ciclul de viață al secției, de exemplu, despre procesul de mutare. Ce motive îi determină pe reptile să-și vărsă pielea și cum se întâmplă acest lucru - să vorbim în acest articol.

De ce un șarpe își schimbă pielea

Moltirea sau descuamarea unui șarpe este un proces biologic natural. Există mai multe motive pentru care aveți nevoie de ea:

  • uzura pielii vechi;
  • reînnoirea și curățarea celulelor pielii;
  • vărsarea pielii din cauza creșterii (factor controversat).

Știați? Procesul de reînnoire a pielii a făcut șarpele unul dintre simbolurile medicinei, împreună cu tija lui Asclepius..

Cum să vă pregătiți pentru cădere

Reptilele, sesizând abordarea procesului de mutare, încearcă să obțină suficient în primul rând. Acest lucru este necesar, deoarece pierderea pielii necesită mult timp și multă energie. Reptila nu poate vâna în timpul pregătirii și năvală în sine: vede și miroase prost, se simte slabă, nu are pofta de mâncare.Șarpele își pierde pieleaAceastă condiție face ca animalul să fie extrem de vulnerabil la dușmanii naturali, așa că încearcă să găsească un loc retras pentru timpul de decojire..

În funcție de specie, reptilele pot fi periculoase, agresive și pot ataca orice lucru care pare a fi o amenințare pentru ele. Acest lucru este valabil mai ales pentru speciile otrăvitoare..

Aflați toate caracteristicile conținutului reprezentanților șerpilor, cum ar fi: regal și piton tigru, șarpe de porumb, boa de nisip.

Etape de pregătire fiziologică pentru eliminarea pielii:

  1. În termen de 2-4 zile, scuturile de pe burtă devin palide.
  2. În aproximativ 5-7 zile, membrana mucoasă a ochiului devine tulbure, transformându-se într-o culoare lăptoasă-albăstruie. În această perioadă, vederea scade foarte mult..
  3. Ochii se clarifică treptat.
  4. Paloarea plăcilor abdominale dispare.
Șarpele își pierde pieleaÎntregul proces de preparare durează aproximativ 12 zile. Apoi vine peelingul în sine..

Știați? Prin pielea veche găsită intactă a unei reptile, după modelul solzilor, puteți determina cu ușurință ce fel de șarpe a aparținut.

Cum o face

Întreaga procedură de aruncare a pielii vechi durează de la o jumătate de oră la câteva ore. Pe măsură ce celulele noii piele se împart, vechiul strat începe să se întindă și să crape în bot. Reptila îl ajută să se suprasolicite, frecându-se de suprafețele aspre disponibile - pietre, lemn de plutire.ŞarpeCând stratul mort s-a deschis suficient din partea capului, reptila începe să se zvârcolească, se freacă de duritate, târându-se treptat din „hainele vechi”. Este demn de remarcat faptul că vechiul strat este întors din exterior, ca un ciorap. De obicei, „accesarea cu crawlere” este păstrată intactă, dar persoanele foarte mari pot avea pauze.

Important! Dacă molt se întâmplă în bucăți și nu cu pielea întreagă, ceea ce înseamnă că animalul are probleme de sănătate și trebuie să fie prezentat urgent medicului.

În videoclipul de mai jos, puteți vedea cum are loc procesul de înlocuire a pielii vechi cu un strat nou..

Video: cum un șarpe își pierde pielea

Când și cât de des

După cum sa menționat mai sus, acest proces este un fenomen biologic normal. Frecvența vărsării depinde de următorii factori:

  • vârstă;
  • condițiile de detenție (regim alimentar, temperatură și umiditate);
  • prezența paraziților cutanati.

Vei fi interesat să afli, care este cea mai periculoasă și mai rară profesie - herpetolog.

Primul peeling, în funcție de metoda de creștere a reptilelor, are loc la vârsta de 7-14 zile.Peeling în șerpiReînnoirea ulterioară a pielii are loc aproximativ o dată pe lună. Pe măsură ce îmbătrânesc, intervalul dintre proceduri crește: o dată la 3 luni, o dată la șase luni. Persoanele în vârstă năvălesc o dată la 1,5-2 ani.

Important! În perioada de reînnoire a pielii, proprietarul șarpelui domestic poartă o responsabilitate sporită, deoarece animalul de companie are nevoie de îngrijire sporită.

În concluzie: vărsarea pielii este una dintre etapele importante din viața reptilelor, stabilite de natură. În această perioadă, reptila este vulnerabilă, dar poate fi și periculoasă, mai ales dacă este otrăvitoare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce șerpii își pierd pielea, cum și când o fac