Reguli pentru păstrarea unui păianjen acasă

Păianjeni de lup

Mulți oameni țin animale de companie în apartamentele lor. Unii oameni se familiarizează pisici sau câini și bucură-te de compania lor plăcută. Alții preferă animale exotice sau neobișnuite - vulpe, ratoni, macaci capucini. Cineva are sentimente tandre pentru reptile, apoi se construiesc terarii în apartamente și case și se cumpără mâncare specială. Pentru astfel de animale de companie, cu care vom cunoaște mai bine astăzi, aceștia folosesc denumirea de „artropode”. aceasta păianjeni, dar nu pădure obișnuită sau domestică, ci păianjeni speciali de lup care trăiesc în grădinile din zona de mijloc și în timpul zilei sunt aproape invizibile datorită camuflajului lor natural. Să aflăm mai multe despre păianjenii lupului - ce sunt aceste creaturi, cum să le hrănească acasă și cu ce este plin un cartier atât de neobișnuit și înspăimântător..

Păianjeni de lup: descriere

Abilitatea lor uimitoare de a deghiza le păstrează pe aceste creaturi de ochii curioși. Acestea sunt practic indistincte în vegetația densă, fac găuri în colțurile retrase și vânează numai atunci când nu există niciun pericol în apropiere. Acest păianjen pare neobservabil.Păianjeni de lup

Are o structură primitivă a corpului - cefalotoraxul este folosit ca loc pentru organele de vedere, gură și organele respiratorii. Organele interne ale păianjenului sunt situate în partea abdominală, iar picioarele lungi articulate se extind de la acesta. Culoarea sa este cenușiu-maroniu, pământesc, astfel încât descrierea unui păianjen lup poate fi confundată cu un păianjen pustnic. Acestea diferă doar într-un loc special de pe spate, sub forma unei vioare, pe care lupul nu o are.

Important! Acest tip de artropod nu practică atacuri deliberate asupra creaturilor cu sânge cald. Pentru a nu intra într-o luptă cu ei, el se rostogolește pe spate și rămâne în această poziție fără mișcare până când dispare amenințarea.
Întregul corp al acestei arahnide este acoperit cu fire de păr similare cu lâna. Opt ochi sunt localizați pe cap, dintre care doi sunt deosebit de mari - viziunea acestei creaturi este mult mai clară decât cea a reprezentanților altor subspecii. El are nevoie de o abilitate bună de a vedea la distanțe mari pentru vânătoare liberă, deoarece acest păianjen nu țese pânze, ci prinde prada care se deplasează de-a lungul teritoriului adiacent vizuinii sale.
Consultați specificul conținutului tarantula, paianjen tarantula și păianjen vaduva Neagra.

Acest păianjen are trei gheare pe vârfurile fiecărei labe articulate, îl ajută să se deplaseze mai repede pe diferite suprafețe și să depășească prada. Picioarele din față ale masculilor sunt mult mai vizibile decât cele ale femelelor și au o dimensiune de trei până la patru ori mai mică decât femelele, deoarece femelele sunt concepute astfel încât să poarte și să hrănească descendenți.

Păianjeni de lup

Distribuție și habitat

Aceste arahnide trăiesc pe toate continentele și în toate țările, cu excepția zonelor de permafrost. Cu cât clima țării este mai caldă, cu atât este mai mare probabilitatea de a întâlni această creatură acolo. Umiditatea este o altă condiție favorabilă pentru păianjenii de lup, așa că aceștia cuibăresc masiv în așternut de foioase ude, pe pietre lângă corpurile de apă. Ceea ce sunt, toată lumea știe, în ciuda faptului că păianjenii de lup încearcă să se ascundă și să rămână invizibili și, prin urmare, trăiesc singuri în tufișuri dense și paturi de flori, în blocaje de pietre, în grămezi de lemne, în vechi magazii și depozite.

Comportament și stil de viață

Se crede că acest păianjen a fost numit lup nu numai pentru părul gros de pe abdomen, ci și pentru obiceiul de a trăi și de a vâna singur, și nu prin metoda de țesere a plaselor de prindere, ci prin curse reale după victima care a scăpat. Vânătoare în principal de insecte mici. Prinde muște, gândaci, alți păianjeni și găsește larve depuse de gândaci.Păianjeni de lup

Noaptea, aceste creaturi stau în vizuini și prind insecte care trec pe lângă ele, iar în timpul zilei se deplasează singure lângă nurcă și, văzând potențiale pradă, sar pe ea cu toată greutatea lor, pre-atașând pânza la locul de unde a fost făcut saltul. Păianjenii de lup își mănâncă victimele, apăsându-i pe pământ sau pe altă suprafață cu labele din față, care arată ca niște harpoane articulate. Este un arahnid prădător, deci poate imobiliza prada mare prin injectarea unei substanțe otrăvitoare cu o mușcătură.

Știați? Această specie de arahnide are un instinct matern atât de puternic, încât femela, de la care a fost luat coconul cu puii, își pierde pacea și poate rătăci fără rost ore în șir în căutarea ei. Dacă coconul nu poate fi găsit, se agață de locul său, adică de abdomen, de orice obiect asemănător acestuia. Există cazuri în care un păianjen de lup feminin a înlocuit coconul cu bucăți mici de vată sau bile de fibre de bumbac pentru a crea iluzia că poartă descendenți..
Păianjenii femele de lup se împerechează exclusiv cu exemplarele masculine care le plac. Cel mai adesea, împerecherea are loc în sezonul cald - astfel, într-un climat temperat, acest proces are loc primăvara, iar într-un climat tropical are loc pe tot parcursul anului. Masculul atrage atenția femelei legănându-se pe picioarele anterioare alungite și apropiindu-se încet de ea cu un mers oscilant. Dacă femeia decide că un astfel de bărbat i se potrivește, ea îl ajută să se urce pe spatele lui. Dacă bărbatul este mic, femela întoarce abdomenul astfel încât este convenabil pentru el să introducă sperma în organele genitale cu ajutorul organului ei genital (cymbium).Păianjeni de lup

Imediat după împerechere, femela începe să caute un colț confortabil pentru a se așeza în el și începe să învârtă un cocon pentru ouă fertilizate. În bila multistrat rezultată, ea poartă ouă timp de două până la trei săptămâni, în timp ce păianjenii se maturizează în ei. Această bilă este atașată la organul care se învârte femela, din care secretă o pânză pentru a întări coconul. Coconul se coace bine numai pe vreme însorită și caldă, astfel încât femela caută cele mai calde locuri pentru el și, datorită evaporării umezelii de pe suprafața corpului, pierde până la 30% din masa totală.

Dacă nu vă mai interesează animale de companie atât de populare precum pisici, câini, hamsteri și porcușori de Guineea, poate ar trebui să începi salamandră, tritoni, lemur, veveriţă, degu, maimuţă sau raton.
De îndată ce noii păianjeni încep să clocească, mama păianjenului simte acest lucru, aruncă coconul și îl rupe, eliberând păianjenii de pe pânză. Ea poartă descendența pe sine pentru următoarele trei-patru săptămâni și îi hrănește până când bebelușii încep să se hrănească singuri. În funcție de mărimea femelei, de la patruzeci la o sută de bebeluși sunt așezați pe abdomenul ei - uneori există atât de mulți păianjeni încât doar ochii rămân liberi pe corpul mamei.

Reguli de menaj

Ca animal de companie, această creatură nu provoacă mari probleme. În ciuda ușoarei toxicitate și nervozitate, păianjenul se mișcă sărind doar atunci când este pe cale să atace o posibilă pradă și practic nu se mișcă pe suprafețe verticale din cauza cuplării slabe a picioarelor sale gheare. Un acvariu de sticlă cu un volum de zece până la douăzeci de litri este destul de potrivit pentru întreținerea sa. Pentru a face ca arahnidul să fie confortabil, trebuie umplut cu amestec de sol la o înălțime de zece centimetri.În acvariu, trebuie să mențineți o temperatură constantă la 28-30 de grade - o astfel de căldură este necesară mai ales pentru femele în timpul maturării coconului. Umiditatea ridicată este o altă condiție prealabilă pentru un sejur confortabil al acestui animal de companie. Pentru ca umiditatea aerului din acvariu să nu se egalizeze cu umiditatea camerei, trebuie acoperită cu folie alimentară.

Important! Persoanele care au purtat descendenți în sezonul cald, precum și păianjenii tineri care au apărut în sezonul cald, sunt capabili să ierneze. Ei pupează sau pur și simplu se află în locuri întunecate izolate - este mai bine să nu deranjați astfel de păianjeni în zadar.
Pentru păstrarea la domiciliu, este mai bine să luați o femeie decât un bărbat. În primul rând, este mai mare, deci va fi mai interesant pentru dvs. să vă ocupați de el. În al doilea rând, are un conținut mai puțin capricios - nu este deranjat de fluctuațiile de temperatură de până la cinci grade în ambele direcții. În captivitate, femela trăiește până la patru ani, în timp ce bărbatul trăiește până la doi ani - vârsta pubertății și moare aproape imediat după aceea. O femeie păianjen domestică poate da numeroși descendenți, captivitatea o avantajează doar în materie de nutriție și confort, cu toate acestea, trebuie să fii atent cu ea în perioada în care poartă pui, deoarece poate mușca. Pentru a face acest lucru, va trebui să plantați un păianjen mascul capabil de reproducere..Păianjeni de lup

Vizualizări

În total, această familie de păianjeni are mai mult de două mii de specii, care sunt împărțite în o sută șaisprezece genuri. Între ele, aceste specii diferă în ceea ce privește modul de vânătoare - alergarea sau vizuinarea și timpul de vânătoare - ziua sau noaptea. Cel mai comun tip se numește fiola tarantula. Este un arahnid destul de mare, care atinge cel puțin șapte centimetri lungime. Trăiește pe versanții munților și dealurilor, îi place să se ascundă în frunzele căzute și să-și acopere vizuinele cu ea. Mușcătura sa este foarte dureroasă și a fost mult timp considerată otrăvitoare..Păianjeni de lup

Dintre speciile de păianjeni de lup care nu aparțin tarantulelor, în zonele împădurite, în casele private și în căsuțele de vară, se găsesc adesea păianjeni leopardi și păianjeni de pământ. Primele se disting printr-o dungă argintie strălucitoare pe corp și dimensiuni mici - doar 0,5 cm. Cele din urmă sunt puțin mai mari, dimensiunile lor ajung la un centimetru. Au un comportament și o durată de viață similare.Păianjeni de lupPăianjeni de lup

O altă specie răspândită se referă și la tarantule - aceasta tarantula sud-rusă. Nu este la fel de mare ca fiola, doar trei centimetri, dar arată înspăimântător și este considerat cel mai mare arahnid din CSI. În general, pe banda din mijloc, puteți găsi aproximativ optzeci de specii ale acestor creaturi. Restul trăiesc în regiuni tropicale și subtropicale.Păianjeni de lup

Știați? Sistemul nervos al acestei specii de artropode este mai bine dezvoltat decât sistemul nervos al celorlalte rude ale sale. Acest lucru se datorează faptului că metoda sa de vânătoare este fundamental diferită de păianjenul tipic. În timp ce toți ceilalți reprezentanți ai echipei artropode stau pe plasele de prindere sau în vizuini, așteaptă sosirea victimei, această pradă neobosită aleargă și își caută prada de unul singur, depășind-o rapid și brusc. Pentru prima dată o astfel de metodă de vânătoare a unui păianjen de lup a fost descoperită în anii 90 ai secolului al XIX-lea..

Valoarea păianjenilor de lup pentru natură și oameni

Dacă vă dați peste acest păianjen pe peluza dvs. sau într-o casă privată, încercați să nu-l ucideți, ci alungați-l, deoarece întrebarea dacă aceste creaturi domestice și de grădină sunt periculoase poate fi răspuns negativ. În ciuda aspectului lor formidabil, acestea sunt foarte benefice pentru mediu și pentru site-ul dvs., de asemenea. Păianjenii de lup nu țes pânze dintr-o pânză, deci sunt practic invizibile în habitatele lor, dar distrug o mulțime de dăunători și paraziți. Astfel de lucrări sanitare păstrează plantațiile și culturile de sabotaj - acești păianjeni salvează atât culturile de grădină, cât și compozițiile decorative, controlând populația de insecte dăunătoare..

Reguli de conținut

După cum am spus, acasă pentru un păianjen de lup, ar trebui instalat un acvariu umplut cu sol de ghiveci. Pentru ca solul să nu se usuce, îl puteți iriga din când în când fără a inunda animalul de companie. În plus, ramurile și frunzele plasate în acvariu vor îmbunătăți doar condițiile de viață ale animalului dvs. de companie..Păianjen de lup

Pentru ca păianjenul să nu lipsească de hrană, trebuie să-și ofere dieta obișnuită - muște, gândaci, larve și țânțari. Toate aceste furaje îi sunt servite uscate și zdrobite. Pentru a vă distra animalul de companie și a-i păstra instinctele să nu se estompeze, puteți lăsa prada vie în acvariu. În acest scop, gândacii, greierii sunt potriviți. Cu cât lăsați insectele să intre mai des, cu atât animalul dvs. de companie va fi mai sănătos..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre conținutul din casă. eublefara, cameleon, șarpe de porumb, broasca testoasa cu urechi rosii, iguane, nasuri, posum, Pisica lui Pallas, capibare și crocodil.
Feriți-vă de colții puternici ai păianjenului lupului - sunt plini de venin pe care îl injectează la mușcătură, deci nu trebuie să vă întrebați dacă această creatură este sau nu otrăvitoare. În general, aceste arahnide sunt pașnice și atacă oamenii numai dacă sunt deranjați. În funcție de cantitatea de otravă injectată, forța mușcăturii și tipul de animal de companie, se dezvoltă diferite reacții. Persoanele care sunt predispuse la reacții alergice pot dezvolta umflături severe cu mâncărime, roșeață și amorțeală a pielii din jurul locului mușcăturii. Veninul unor indivizi deosebit de mari poate provoca leziuni necrotice și, cu astfel de mușcături, este mai bine să mergeți la medici pentru a preveni necroza țesuturilor moi care înconjoară locul mușcăturii..Păianjen de lup

Cea mai otrăvitoare specie aceste arahnide sunt păianjen lup brazilian, consecințele unei mușcături care pot fi grave chiar și pentru o persoană sănătoasă adultă, deoarece corpul reacționează la otravă cu o durere chinuitoare.

Important! Dacă mușcătura acestui arahnid v-a cauzat febră și amorțeală tisulară, mergeți imediat la clinică - este posibil să aveți nevoie de un antidot sau cel puțin de sfatul medicului calificat.
Păianjenii sunt animale de companie foarte neobișnuite. În ciuda faptului că sunt foarte populare datorită pretențiilor, dimensiunilor mici și aspectului neobișnuit, mulți proprietari de animale de companie cu sânge cald sunt îngroziți urmărind mișcarea păianjenilor de lup în jurul acvariului.Păianjen de lup

Păianjenii de lup sunt destul de calmi și confortabili de păstrat, deoarece, spre deosebire de alte arahnide, atunci când apare o persoană, se ascund, se mișcă slab de-a lungul planurilor verticale și, în general, se comportă destul de calm atât în ​​timpul hrănirii, cât și în perioada de gestație a unui cocon cu ouă. Păianjenii de casă nu pot fi numiți prietenoși, dar cunoscând complexitatea îngrijirii și ceea ce mănâncă, înțelegându-și obiceiurile, îi puteți păstra cu ușurință atât într-o casă privată, cât și într-un apartament mic de oraș.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Reguli pentru păstrarea unui păianjen acasă