Veverițe vii acasă

Descrierea proteinei de acasăProteinele pot fi păstrate în apartament. Din acest motiv, este important să înțelegem cum să faci o cameră pentru veverițe, ce mâncare să folosești, ce să bei și, în general, cum să manipulezi aceste animale. Acest articol va descrie aceste procese..

În cazul în care ai luat decizia de a găzdui o veveriță, zilele tale plictisitoare vor deveni mai luminoase. Acest lucru se va întâmpla deoarece un animal de companie drăguț va locui în casa ta.. Nu te va lăsa niciodată să te simți trist, întrucât se va distra mereu acasă și va alerga pe volan. În timp ce te uiți la acest animal pozitiv, vei fi mai vesel și toată tristețea va dispărea..

Natura proteinei

Uneori este interesant de văzut cum se comportă veverița. Pur și simplu trece fulgerător în orice loc și trece cu ușurință peste orice obstacol. Astfel de animale de companie au încredere în oameni și se străduiesc întotdeauna să învețe ceva nou..

În acest caz, dacă doriți să vă tratați animalul de companie și adu-i o răsfăț în mână, apoi se va târî fericit în mâna ta și va începe să mănânce răsfățul. În ciuda acestui fapt, nu ar trebui să forțați veverița să stea în brațele voastre. Altfel s-ar putea să te muște.

Veveritele nu au același program ca celelalte animale. Ei dorm ziua și se distrează noaptea. Proteinele pot fi păstrate acasă, deoarece nu necesită întreținere constantă..

Ce mănâncă proteinele

Cum se hrănesc veverițele de casăÎntr-un habitat normal, veverițele mănâncă diverse fructe de pădure, nuci, ciuperci, mere sălbatice sau chiar mugurii tufișurilor sau copacilor. Iarna, astfel de animale de companie se hrănesc cu ceea ce au acumulat în perioadele de toamnă și vară.. Veveritele pot mânca și semințe de pin sau germeni de copaci noi. Uneori, veverița poate mânca chiar și păsări mici, șopârle, șoareci mici sau ouă. Veverița de casă mănâncă cu bucurie diferite tipuri de nuci și îi place, de asemenea, tot felul de fructe și chiar fructele uscate. Veverițelor ar trebui să li se dea ghinde sau muguri de copaci.

Dar aceste animale de companie mănâncă și boabe. Ar trebui să li se dea ovăz, deoarece sunt cele mai potrivite pentru veverițe. De asemenea, vă puteți trata animalele cu mazăre fiartă, în special animalele mici au nevoie de acest aliment.

Acasa iti poti trata animalul cu seminte de dovleac sau floarea soarelui. Și le puteți da și conuri: molid sau pin. Este o idee bună să presărați în mâncare pește tăiat sau oase de vită, precum și viermi de masă. În acest caz, corpul animalului va fi saturat cu fosfor sau calciu foarte util. Animalul dvs. de companie ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă potabilă, dar uneori poate fi răsfățat cu lapte. Veverița trebuie hrănită de două ori pe zi - la începutul și sfârșitul zilei. Nu puteți oferi hrană suplimentară animalului de companie, deoarece este dăunătoare sănătății sale..

Este foarte important să știm că veverițele nu ar trebui să mănânce migdale, deoarece acestea sunt dăunătoare pentru corpul lor. Nerespectarea acestei reguli poate duce chiar la moartea animalului de companie. De asemenea, nu puteți da animalelor:

  • prăjit;
  • dulce;
  • sărat;
  • afumat.

Pentru a nu complica gătitul, puteți cumpăra alimente gata făcute într-un magazin special.

Cum să ai grijă de o veveriță

Veverițele adoră curățenia, din acest motiv, nu vor consuma apă stagnantă sau vor mânca dintr-un vas nespălat.. Prin urmare, totul trebuie păstrat curat.: un castron pentru hrană, un băutor și locuința unui animal de companie. Cu toate acestea, dacă cușca este spălată foarte bine, animalele pot deveni agitate. Pentru a evita acest lucru, este necesar să stropiți fundul cu umplutură de lemn granulară și să închideți partea superioară cu fân. Acest etaj poate dura de la trei la patru zile. Va colecta mirosuri rele. În această situație, trebuie să curățați casa doar o dată sau de două ori pe săptămână. Veveritele pot crea depozite mici. Acestea trebuie eliminate, pentru a nu arunca casa.

Nu este nevoie să se spele sau să se pieptene veverița, ea însăși îndeplinește aceste sarcini cu limba.

Cum se înmulțesc veksha (veverițele)

  • Reproducerea proteinelorÎn cazul în care doriți să creați veverițe la nivel profesional, ar fi frumos să faceți un fel de pădure acasă. Camera trebuie să fie echipată cu copaci artificiali și pe ele trebuie așezate două veverițe.
  • Este necesar ca animalele de companie să nu fie bolnave și supraponderale. Cu toate acestea, este imposibil ca animalele să fie grase. În cazul în care sunt prea subțiri, atunci copiii unor astfel de animale se pot naște slab dezvoltate, destul de slabe sau foarte mici. Dacă femela, dimpotrivă, este grasă, atunci copiii se vor naște prea slabi sau chiar morți. Perechea de animale trebuie să fie activă. De asemenea, este important ca acestea să aibă un strat strălucitor. Este de dorit ca animalele să fie născute de o mamă multiplă care are mult lapte.
  • Când veverițele au un an, puteți începe să le creșteți. Va fi minunat dacă vârsta animalelor nu diferă. În acest caz, partenerii vor începe să comunice mai repede. În cazul în care veverița domestică a trăit singură de mult timp, există posibilitatea ca animalul să nu se îndrăgostească de partenerul său. În acest caz, animalele trebuie să fie așezate în cuști diferite și așezate una lângă alta. Când se obișnuiesc unii cu alții, îi puteți așeza din nou împreună..
  • Animalele însărcinate ar trebui să fie hrănite mai bine. Dieta lor ar trebui să conțină o mulțime de substanțe utile: vitamine și săruri cu minerale. O femelă de companie trebuie hrănită cu făină de carne și oase sau brânză de vaci. Într-un astfel de moment, trebuie să fii foarte atent cu privire la proteine. Înainte de apariția puiilor, cu zece sau doisprezece zile înainte de apariția puiilor, trebuie să fixați cușca într-o poziție agățată sau să atașați un loc casei pentru posteritate. Trebuie să fie cald, pentru aceasta este necesar să așezați fân sau paie pe podeaua camerei.

Caracteristicile rasei veverițeiVeverita de acasă se află într-o stare de sarcină vreo treizeci și cinci de zile. Se pot naște două până la doisprezece veverițe. Înainte de a naște, pentru un anumit număr de zile, părintele se poate comporta ostil față de bărbat. În această condiție, trebuie transplantat într-o altă celulă. În cazul în care camera este rece, atunci este necesar să o încălziți, astfel încât copiii să nu înghețe..

Atunci când nașterea este foarte apropiată, crește sensibilitatea animalului la sunete și clipi de lumină. Animalul poate prezenta stres în aceste condiții..

Veverița acasă asigură descendenților săi cu lapte. În cazul în care hrănirea naturală nu este suficientă, puteți hrăni puii cu formulă artificială. Laptele obișnuit de vacă vă poate ajuta. Este necesar să adăugați două linguri de bulion de ovăz la două sute de mililitri de lapte. Și, de asemenea, veverițele domestice pot fi hrănite cu lapte condensat. Trebuie amestecat cu apă..

Toate aceste soluții trebuie fierte și așteptate până devin calde. Dacă veverița nu își hrănește copilul, atunci acasă, în prima săptămână, i se va administra o jumătate de pipetă umplută cu amestecul. Trebuie să hrănești puii o dată la două sau trei ore. În timp, este necesar să se mărească acest segment..

Trebuie să ai grijă de animalul tău, să-și trăiască viața fericită pentru totdeauna. El îți va mulțumi cu multe momente și impresii distractive. Veverița va deveni prietenul tău loial care te va amuza mereu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Veverițe vii acasă