Dezinfectarea profesională împotriva gândacilor: cum funcționează

Uneori, lupta împotriva gândacilor din apartament se poate opri. Toate preparatele celor mai buni producători au fost încercate, rețetele „bunicii” au fost testate, iar vecinii urâți continuă să otrăvească viața proprietarilor. În astfel de cazuri, merită să contactați specialiștii și să efectuați dezinfectarea profesională a tuturor spațiilor apartamentului..

De ce ai nevoie de dezinfectarea profesională a gândacilor

Dezinfectarea profesională a unui apartament este în primul rând o chestiune de protecție a sănătății. Gândacii pot transporta o varietate de infecții și boli. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece insectele trăiesc în cele mai murdare locuri: canalizare, halde de gunoi. Prin urmare, pot prelua cu ușurință microorganisme, ouă de helminți și le pot aduce cu labele în casa unei persoane. Apropierea de gândaci poate afecta sănătatea umană după cum urmează:

 • infecție cu infecții intestinale și viruși. Mulți cercetători au observat că gândacii pot declanșa infecția poliomielitei;
 • infestare cu paraziți. Se știe că gândacii pot fi purtători de aproximativ 12 tipuri de helminți;
 • boli alergice. În primul rând, acest lucru se poate întâmpla din cauza unui secret secretat de gândaci. În al doilea rând, piei din larvele de ouă și coconi, cadavre de insecte, excremente pot fi alergeni. În al treilea rând, piei uscate de gândaci sunt un mediu bun pentru dezvoltarea acarienilor, care, la rândul lor, provoacă rinită, conjunctivită și chiar astm bronșic..
Gandaci de bucatarie

Gândacii sunt purtători de microorganisme periculoase și ouă de helminți

Problema siguranței este, de asemenea, importantă. Gândacii sunt insecte foarte tenace și nu este ușor să lupți împotriva lor. Dăunătorii au dezvoltat deja rezistență la multe medicamente de pe piața de masă.. Și atunci când alegeți mijloacele, este dificil să vă bazați pe cunoștințele dvs. despre eficacitatea și posibilele daune pentru sănătatea umană, mai ales dacă copiii mici locuiesc în apartament. Specialiștii vor fi mai buni la această sarcină, deoarece:

 • analizează în mod specific situația ta de „cartier” cu gândaci;
 • va selecta cea mai sigură metodă de procesare a apartamentului dvs., ținând cont de tipul de insecte și leziuni;
 • au cele mai bune echipamente specializate;
 • utilizați medicamente certificate care sunt sigure pentru oameni, animale de companie și plante de interior;
 • au o vastă experiență în combaterea gândacilor, inclusiv în sediile instituțiilor medicale și pentru copii;
 • angajații sunt interesați de eficiența muncii efectuate, deoarece o perioadă de garanție este inclusă în contractul standard cu serviciul. În cazul gravării nereușite, tratamentul se face gratuit.
Specialist în dezinfectarea gândacilor

Doar un specialist cu experiență ia în considerare toate nuanțele situației de combatere a gândacilor: tipul de insecte, habitatul lor, cea mai potrivită otravă

Și, în cele din urmă, problema economisirii (atât a banilor, cât și a timpului): după cum se spune, un avar plătește de două ori. Serviciile profesionale de dezinfecție sunt destul de accesibile pentru orice familie. Într-un efort de a economisi bani, puteți cheltui mult mai mulți bani pe droguri din magazin pentru gândaci: capcane, spray-uri, geluri. Adesea, după hărțuirea acasă, gândacii se reproduc din nou și din nou. În plus, persoanele supraviețuitoare vor dezvolta imunitate la substanțe toxice, iar lupta poate deveni nesfârșită. Tratamentul profesional ajută la eliminarea completă a dăunătorilor insectelor.

Un pic despre concepte. Dezinfectarea și combaterea dăunătorilor sunt aproape sinonime. Pentru prima dată, termenul „dezinfestare” ca secțiune de dezinfecție, care prezintă mijloacele și metodele de combatere a artropodelor - purtători de boli infecțioase și dăunători în viața umană, a fost introdus de academicianul N.F. Gamaley în 1909. Provine din franceză des - distrugere, îndepărtare și Cuvânt latin insectum - insectă.

Dezinsecția medicală: metoda manualului. alocație / IV Severinchik [și alții]. - M42 Minsk: BSMU, 2011. - 71 p..

Cum sunt dezinfectate apartamentele de gândaci

Angajații companiilor care furnizează servicii pentru eliminarea gândacilor din apartament, după ce au vizitat apartamentul și au analizat situația, vor selecta cea mai bună opțiune pentru combaterea dăunătorilor.

Tabel: tipuri de combatere a dăunătorilor

Tip (grup)Exemple deNotă
Mecanic
(scăderea numărului de gândaci
prin diferite acțiuni mecanice)
 • curățarea și curățarea spațiilor (periaj, curățare cu vid);
 • folosind capcane (lipicioase cu momeală).
Acestea sunt măsuri suplimentare. Cu ajutorul lor, este imposibil să se prevină complet răspândirea insectelor și să se asigure o protecție completă a oamenilor împotriva vectorilor de insecte ale bolilor..
Fizic
(exterminarea insectelor prin mijloace fizice)
 • controlul insectelor prin expunerea la temperaturi ridicate (tratament cu aer cald, abur);
 • congelare.
Expunerea la temperaturi ridicate este o modalitate eficientă. Gândacii roșii mor la o temperatură de 60 ° C în 0,5-1 oră.
Congelarea se practică mai rar. Camera este lăsată deschisă câteva zile. Este necesar ca temperatura să scadă la –7 ... –10 ° С. Eficacitatea acestei metode este discutabilă. Unele insecte pot supraviețui în aceste condiții, ascunzându-se în cele mai înguste crăpături (ceea ce înseamnă că nu vor fi îndepărtate mecanic). Mai mult, la temperaturi scăzute, metabolismul gândacilor poate încetini și apare anabioza. Aceasta înseamnă că, de îndată ce condițiile devin din nou calde, insectele vor redeveni active..
Chimic
(expunerea la substanțe chimice)
Tratamente cu insecticide sub diferite forme:
 • pulberi (praf);
 • agenți lichizi (emulsii, soluții, geluri etc.);
 • mijloace dure (creioane, granule);
 • spray-uri și aerosoli;
 • stații de momeli otrăvite.
Utilizarea pesticidelor pentru combaterea gândacilor are de obicei cel mai mare efect.

Temperatura corporală a gândacilor depinde de mediu. După cum știți, artropodele nu au un sistem de termoreglare dezvoltat. Dacă temperatura nu este inclusă în „zona de confort” a insectei - mai mare sau mai mică decât indicatorii favorabili vieții - procesele metabolice eșuează, ceea ce duce la consecințe distructive ireversibile. Deci, la temperaturi ridicate, proteinele se coagulează și moartea ulterioară a dăunătorului.

Tipuri populare de dezinsecție profesională a apartamentelor

Metoda de exterminare a gândacilor este determinată de un specialist la fața locului. Cel mai adesea, serviciile sanitare utilizează trei metode principale:

 • ceata rece;
 • ceata fierbinte;
 • pulverizare prin pulverizare.

Ceață rece

În procesul de procesare cu ceață rece, se folosește un dispozitiv - un generator, care este umplut cu o substanță chimică activă - un insecticid (clasa de pericol scăzut - 4 sau 5). Principiul metodei este după cum urmează:

 1. O soluție este pregătită și capacitatea de lucru a generatorului este umplută cu aceasta..
 2. La presiune ridicată, insecticidele sunt injectate și pulverizate în picături. Picăturile sunt atât de mici încât pătrund cu ușurință în zone greu accesibile.
 3. O suspensie de insecticide rămâne în aer aproximativ o oră și se așează încet pe suprafețe. Drept urmare, toate sunt acoperite cu un strat subțire de substanțe care neutralizează instantaneu gândacii..

Niciun alt mijloc nu poate realiza această procesare de calitate. Deci, atunci când utilizați pulberi și geluri, trebuie să așteptați ca insecta să intre în contact cu otrava. Iar „ceața” nu lasă „liber” tratamentul suprafeței.

Dezinsecție ceață rece

Atunci când se utilizează metoda de ceață rece, lichidul este pulverizat sub formă de picături foarte mici, acoperind uniform toate suprafețele din apartament și pătrunzând în toate crăpăturile și colțurile

Ceață fierbinte

Ceața fierbinte este poate cel mai eficient mod de a scăpa de gândaci.. Este potrivit dacă insectele s-au înmulțit în număr mare în apartament. Prelucrarea se realizează prin generarea de abur fierbinte. Soluția conține agenți insecticide. Un astfel de „nor otrăvitor” acționează, de asemenea, într-un mod dublu: prin acțiunea temperaturii și prin particulele dezintegrate de substanțe chimice. Drept urmare, insectele adulte mor, larvele și ghearele de ouă sunt distruse.

Dezinsecție ceață fierbinte

Dezinsecția cu ceață fierbinte permite distrugerea nu numai a adulților, ci și a larvelor și a ghearelor de ouă

Pulverizarea picăturilor

Pulverizarea picăturilor este un tratament mecanic prin pulverizare cu substanțe chimice lichide. Se utilizează următoarele echipamente:

 • modul atomizor;
 • Telecomandă;
 • rotor;
 • pompa electrica;
 • filtru.

Poate lumina UV să scape de gândaci?

Radiațiile ultraviolete sunt utilizate în dezinfectare: acțiunea sa ucide microorganismele patogene prin distrugerea ADN-ului lor. Dar pentru a scăpa de dăunătorii insectelor, utilizarea radiațiilor ultraviolete, din păcate, nu va fi suficientă. Maximul care poate fi atins prin utilizarea acestei metode în lupta împotriva gândacilor este:

 • insecte orbitoare;
 • dezorientare;
 • limitarea temporară a funcției de reproducere.

Chiar și cu expunere prelungită, gândacii pot suferi doar daune superficiale, cum ar fi coaja.

Pentru a combate gândacii cu lumină ultravioletă, sunt necesare condiții aproape ideale: un apartament gol fără crăpături și alte locuri izolate, deoarece gândacii vor fugi rapid în camera următoare la primul semn de pericol. Deci, este puțin probabil ca radiațiile ultraviolete să dea un rezultat bun în eliminarea dăunătorilor..

Lampă UV

Lumina ultravioletă nu va ajuta la combaterea gândacilor

Ce trebuie făcut înainte și după sosirea unui specialist în dezinfecție

După ce ați contactat un serviciu special pentru un serviciu de dezinsecție, efectuați câteva măsuri pregătitoare pentru sosirea unui specialist. Planul de acțiune aproximativ:

 • faceți curățare uscată și umedă în apartament;
 • elimina scurgerile și sursele de umiditate;
 • îndepărtați mobilierul de pereți pentru a oferi acces la plinte și a îndepărta tot praful acumulat;
 • sigilii alimentare și produse de îngrijire personală;
 • dezinfectarea locurilor publice;
 • deconectați acvariul interior de sursa și capacul de oxigen;
 • pune vasele în dulapuri. Dacă tratamentul pentru gândaci este necesar în alte camere, îndepărtați toate hainele, încălțămintea, jucăriile copiilor;
 • acoperiți aparatele de uz casnic cu folie de plastic;
 • scoateți copiii și animalele de companie din incintă.

De obicei, procesarea durează de la 30 de minute la două ore. Timpul depinde de metodele de dezinsecție și de zona spațiilor care trebuie tratate.

După finalizarea lucrării, angajatul vă va spune despre pașii următori, vă va oferi instrucțiuni. În majoritatea cazurilor, se recomandă:

 • nu deschideți ferestrele și gurile de aerisire din apartament de la una la cinci ore după procesare;
 • după expirarea acestui timp, efectuați curățarea umedă;
 • spălați obiectele cu care există un contact constant cu săpunul.

Video: cum să pregătiți un apartament pentru dezinfectare

Recenzii

Distrugerea gândacilor din apartament trebuie efectuată imediat, deoarece acești „vecini” pot dăuna sănătății. Este mai bine să contactați imediat servicii speciale sau firme care furnizează servicii de dezinfecție și dezinsecție. Experții vor selecta cea mai bună metodă pentru exterminarea gândacilor din casa sau apartamentul dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dezinfectarea profesională împotriva gândacilor: cum funcționează