Speranța de viață a cobaiilor acasă

Porcii de Guineea sunt crescuți în captivitate de peste o mie de ani. Popularitatea lor se datorează modestiei, tăcerii și caracterului calm. Animalele de companie devin membri ai familiei cu drepturi depline, toată lumea este puternic atașată de ei. Prin urmare, este foarte dificil să le pierzi. Articolul spune cât trăiesc porcii de Guineea acasă și oferă, de asemenea, sfaturi cu privire la modul de determinare a vârstei lor..

În natură

În sălbăticie, durata de viață a acestor animale depinde de condițiile de viață și de disponibilitatea hranei. Mai mult decât atât, sunt susceptibili la atacul diverșilor prădători. Prin urmare, majoritatea rozătoarelor nu trăiesc atât de mult. Dar în condiții favorabile, dacă nimic nu le amenință viața, pot trăi până la 10 ani.

Captiv

Cobaiii captivi sunt crescuți de mult timp. De exemplu, în triburile sud-americane, erau crescuți pentru carne delicioasă și pentru sacrificiu. Chiar și astăzi, în Peru și Ecuador, aceste rozătoare sunt considerate o delicatesă. În zona noastră, cobaiii sunt păstrați ca animale de companie. Sunt nepretențioase și ușor de adaptat la diferite condiții. Sunt animale pașnice și calme, ușor de dresat..

Cât timp trăiesc porcii acasă depinde de:

 • condițiile de detenție;
 • dietă;
 • plecare;
 • predispozitie genetica;
 • sănătatea individuală a animalelor de companie.

Este aproape imposibil să influențezi ereditatea, dar este posibil să se ia în considerare caracteristicile genetice ale animalului atunci când se hrănește și se păstrează. Practic, cobaiii au o sănătate bună și poftă de mâncare bună..

Condiții confortabile pentru întreținerea lor:

 • temperatura trebuie să fie cuprinsă între +17 și +21 grade;
 • lipsa schițelor;
 • cușcă spațioasă și echipată;
 • curatenie regulata.

Colivia ar trebui să fie echipată cu diverse poduri, pasaje și dispozitive pentru mișcarea activă a rozătoarelor..

Fiecare porc ar trebui să aibă 1,5 metri pătrați. zona m. Partea inferioară a cuștii poate fi acoperită cu rumeguș sau umplutură, care ar trebui schimbată în mod regulat. Cușca trebuie curățată imediat ce se murdărește, dar cel puțin o dată pe săptămână. Pentru dormit, trebuie să puneți un recipient sau oală specială în cușcă, care poate fi trimisă cu o cârpă moale, astfel încât animalul de companie să fie confortabil să doarmă..

Speranța de viață este puternic influențată de calitatea nutriției.

Următoarele componente ar trebui să fie prezente în dieta rozătoarelor:

 • 20% alimente suculente precum verdeață, fructe și legume;
 • Hrană solidă 20% (porumb, cereale, mazăre etc.);
 • 60% furaj uscat ca fân.

Nu puteți supraalimenta animalele de companie, acestea sunt predispuse la obezitate. Rozătoarele trebuie să aibă întotdeauna apă proaspătă de băut.

Acasă, porcii pot trăi de la 5 la 10 ani. Stilul de viață sedentar în cușcă scurtează viața rozătoarelor. Prin urmare, ar trebui să fie eliberați din cușcă pentru plimbări timp de câteva ore. În același timp, acestea ar trebui monitorizate, altfel pot provoca probleme sub formă de fire roase și papuci deteriorați..

Câți ani trăiesc cobai de rase diferite??

Există mai mult de 50 de specii de cobai, diferind în ceea ce privește dimensiunea, lungimea, structura și culoarea stratului. Kui este o rasă rară. Aceste rozătoare se disting prin dimensiunea lor gigantică. Greutatea lor ajunge la 2-3 kg, greutatea rozătoarelor obișnuite poate fi de maximum 1,8 kg.

Potrivit hainei, acestea pot fi împărțite în goi, cu părul lung și cu părul scurt.

Rasele cu păr lung diferă nu numai prin culoare, ci și prin lungimea și direcția hainei. Sunt foarte frumoși și prețuiți pentru haina lor. Această rasă include: Sheltie, Peru, Coronet, Merino, Texel, Alpaco.

Rasele cu păr scurt au o paletă largă de culori și o structură diferită a părului. Reprezentanții lor sunt următoarele rase: satin, auto, dalmatic, englez și american crestat, agouti, Rex, Teddy, abisinian etc..

Există două rase de porci fără păr: Baldwin și Skinny. Baldwin a apărut datorită unei mutații amuzante, iar apoi rasa a fost crescută prin încrucișare relativă. Skinny a apărut datorită experimentelor dermatologilor. Primele animale erau de culoare deschisă, cu ochi roșii și complet chel. Apoi, alte culori au fost obținute prin încrucișarea cu alte rase..

La început, porcii fără păr nu trăiau foarte mult din cauza imunității slabe. Skinny s-a dovedit a fi o rasă mai dură. Aceasta este o rasă rară și scumpă. Ei trăiesc de la 5 la 8 ani. Într-o cameră în care sunt ținute animale de companie goale, temperatura trebuie menținută în intervalul de la +22 la +24 grade.

Câți ani trăiesc cobaiii depinde de rasă și de condițiile în care sunt păstrați, variind de la 6 la 10 ani. Un ficat lung este consemnat în Cartea Recordurilor Guinness, care a trăit timp de 15 ani. Cobaiii rozetă trăiesc aproximativ 6 ani. Și-au primit numele de la orificiile de pe corp: cu cât mai multe orificii, cu atât rasa este mai valoroasă. Acestea necesită condiții speciale de reproducere și sunt greu de reprodus. Rasele satinate și dalmate trăiesc aproximativ 7,5 ani.

Bolile și efectul lor asupra duratei de viață

Sănătatea este unul dintre principalii factori ai longevității. Dacă animalul este sănătos, atunci speranța de viață va depinde de îngrijirea adecvată și de o viață confortabilă. Porcii nu au nevoie de vaccinări, se pot face atunci când se mută într-un nou loc de reședință pentru a proteja animalul de posibile boli. Rozătoarele își îngrijesc propria blană. De multe ori nu este necesar să vă spălați animalul de companie doar deoarece se murdărește: o dată pe săptămână este suficient. Dacă există suspiciunea prezenței puricilor sau păduchilor, atunci nu ar trebui să le eliminați singuri, este mai bine să vă contactați medicul veterinar.

Diferite boli pot scurta viața animalelor. Este important să identificați din timp că animalul de companie este bolnav și să îl arătați medicului veterinar.

Semnele unui animal bolnav sunt:

 • lipsa poftei de mâncare;
 • letargie;
 • porcul caută să se ascundă, zace constant în colț;
 • apariția dificultății de respirație, respirație șuierătoare;
 • respirație dură;
 • animalul de companie a început să bea mai des sau refuză apa;
 • diaree, scaune uscate sau lipsa acestora;
 • descărcare de la ochi și nas;
 • Pierderea parului;
 • blana aglomerata pe burta;
 • convulsii;
 • ulcere corporale;
 • porcul mănâncă intens.

De îndată ce apar semne de boală, trebuie să consultați imediat un medic. Dacă nu mergeți la clinica veterinară pentru o lungă perioadă de timp, atunci boala poate fi declanșată, atunci tratamentul va necesita mai mult timp și bani și se poate termina cu moartea.

Cum se determină vârsta unui cobai?

Trebuie să fii deosebit de atent atunci când alegi un rozător. Este important să alegeți nu numai un individ sănătos. Deoarece rozătoarele nu trăiesc atât de mult, trebuie să ridicați un animal tânăr. Pentru a face acest lucru, trebuie să învățați cum să determinați vârsta unui cobai. Desigur, cea mai ușoară cale este să vă adresați vânzătorului. Dar poate fi surprins un vânzător fără scrupule care trișează pentru a vinde un animal în vârstă. Prin urmare, este recomandabil să puteți determina în mod independent vârsta rozătoarelor..

Principalul criteriu prin care puteți determina vârsta unui rozător este greutatea acestuia. De obicei, animalele tinere sunt puse în vânzare la vârsta de 3-4 săptămâni. În acest moment, greutatea lor ajunge la 400-500 g. Indiferent cât a mâncat porcul, la această vârstă greutatea sa nu poate fi mai mare. Fecioarele ating maturitatea sexuală completă cu 15 luni. Greutatea lor la această vârstă este de 1,0-1,9 kg la bărbați, 0,7-1,0 kg la femele.

La bătrânețe, rozătoarele încep să slăbească, deoarece procesele metabolice încetinesc și animalul mănâncă mai puțin. Prin urmare, puteți fi înșelat atunci când alegeți un animal tânăr, concentrându-vă asupra greutății. Există semne secundare de care trebuie să fii atent. Persoanele tinere au lână groasă, care are o culoare strălucitoare, nu cade și nu se estompează. Animalele mai în vârstă pot avea probleme cu pielea și ghearele posterioare.

Videoclipul "Porcii de Guineea: caracteristici de întreținere și îngrijire"

Acest videoclip explică cum să vă îngrijiți și să vă hrăniți porcii acasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Speranța de viață a cobaiilor acasă