5 Motive obișnuite pentru apa în acvariu tulbure și cum să o tratați

Achiziționând un acvariu și umplându-l cu diverși pești, proprietarul, desigur, dorește să se bucure de o priveliște frumoasă. Adesea, acvaristii găsesc o problemă precum apa tulbure. Turbiditatea nu numai că strică aspectul acvariului, dar poate provoca și moartea peștilor, prin urmare, este imposibil să întârzie rezolvarea problemei. În primul rând, trebuie să aflați ce a cauzat apa tulbure.

Bacterii

Dacă cauza este o cantitate excesivă de bacterii în acvariu, atunci apa va avea o culoare albă tulbure. Foarte des apa devine tulbure într-un rezervor nou. Este prima lansare a întregului sistem care este asociată cu multiplicarea activă a bacteriilor. Acest proces este complet natural și nu poate fi evitat..

  1. Pentru a nu face rău locuitorilor rezervorului, acvaristii experimentați recomandă începerea peștelui numai în a doua zi. De îndată ce acvariul este umplut cu apă, bacteriile încep să se înmulțească în el și apa devine tulbure. Această perioadă trebuie așteptată. Rezervorul se va curăța singur, deoarece bacteriile nu vor avea de ce să se hrănească și vor muri. După moartea bacteriilor, echilibrul apei se va restabili. După aceea, puteți lansa în siguranță peștii în noua lor casă..
  2. Dacă peștii se mută într-un acvariu nou dintr-unul vechi, ar trebui să luați puțină apă din vechiul rezervor și să adăugați la cel nou. Deci, procesul de normalizare a mediului acvatic va avea loc mai repede. Adăugarea de apă nouă pentru a scăpa de problema noroioasă nu va rezolva problema. După schimbarea apei, procesul de multiplicare a bacteriilor va începe de la capăt, ceea ce va dura mai mult pentru a obține rezultatul..

Amorsare

Un alt motiv pentru apa tulbure într-un acvariu este solul nepregătit. Începătorii de multe ori nu știu că înainte de a începe acvariul pentru prima dată, solul care este așezat pe fund trebuie să fie pregătit corespunzător. Pentru a nu vă gândi la cum să scăpați de apa murdară mai târziu, ar trebui să clătiți solul în avans, să-l curățați de particule mici și praf. Poate că o singură procedură nu va fi suficientă dacă există multă contaminare. Clătiți până când apa este complet curată și transparentă.

A hrani

Dacă motivul constă în mâncarea peștilor, atunci apa în astfel de cazuri capătă o nuanță roșie. Acest lucru se poate datora utilizării hranei de calitate slabă sau a utilizării hranei prea mari..

Dacă supraalimentați peștele, se va forma o cantitate mare de reziduuri alimentare. Toate aceste particule se vor scufunda treptat și se vor acumula în partea de jos, ceea ce va provoca procesele de descompunere..

Apa tulbure într-o astfel de situație este plină de un pericol pentru sănătatea locuitorilor rezervorului. Pentru a evita această problemă, trebuie doar să nu vă supraalimentați peștele. Cantitatea de furaje trebuie calculată astfel încât peștii să o mănânce complet în 15 minute..

Alge

Poate tulbura apa și algele din acvariu. Datorită dezvoltării lor rapide, apa devine verde și acvariul începe să semene cu o mlaștină mică. Unele tipuri de alge sunt deosebit de predispuse la creșterea excesivă, ceea ce poate duce dramatic la tulburarea rezervorului, apariția unui miros neplăcut care rămâne chiar și după repornirea întregului sistem..

Iluminarea excesivă și cantitatea de elemente organice activează acest întreg proces. Apa își pierde transparența. Acvariul poate fi expus razelor solare directe sau luminii artificiale excesive. O schimbare de locație va ajuta la rezolvarea problemei. Așezați acvariul într-un loc mai întunecat. Dacă nuanța verde nu a dispărut în timp, atunci motivul este probabil altceva..

Filtru

Problema poate fi că filtrul nu funcționează corect, mai ales dacă există o mulțime de pești în iaz. Datorită filtrării afectate, produsele de degradare se acumulează în acvariu, ceea ce duce la intoxicația locuitorilor săi și la sfârșitul morții acestora.

Atunci când planificați instalarea unui acvariu, este necesar să selectați corect volumul acestuia în funcție de numărul de locuitori viitori. Supraaglomerarea cu pești este inacceptabilă. Calculele sunt ușor de făcut. În medie, 1 cm din corpul unui pește ar trebui să aibă 2 litri de apă. Și întrucât în ​​timpul decontării inițiale, indivizii vor fi în continuare mici și vor crește în curând, acest lucru trebuie luat în considerare și volumul ar trebui să fie ales cu o marjă pentru viitor. Dacă numărul de pești nu corespunde volumului rezervorului, atunci nici cel mai înalt sistem de filtrare de calitate nu va putea preveni procesele de turbiditate..

În unele cazuri, filtrul poate eșua. Datorită acumulării mari de resturi, se poate înfunda și o purificare suplimentară a rezervorului va fi imposibilă. În acest caz, filtrul trebuie curățat temeinic, este recomandabil să schimbați stratul pentru a îmbunătăți filtrarea. După curățare, apa trebuie să revină la normal în câteva zile.

Dacă eliminarea motivelor de mai sus nu a ajutat la rezolvarea problemei, atunci poate că apa a devenit tulbure datorită instalării elementelor decorative de calitate scăzută în acvariu sau datorită întreținerii necorespunzătoare și intempestive. Trebuie avut grijă ca orice element plasat în rezervor să fie realizat din materiale care nu au părți de colorare și dizolvare. Acest lucru nu numai că va afecta aspectul, dar poate duce și la moartea peștilor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive obișnuite pentru apa în acvariu tulbure și cum să o tratați