Ciclide de pește de acvariu melanochromis chipoka

Cichlida Melanochromis ChipokaÎn cazul în care sunteți un hobbyist avansat și doriți să vă diversificați colecția cu un reprezentant rar și exotic al familiei de pești - acordați atenție speciilor Melanochromis Chipoka. Acești pești au un aspect plăcut, cu toate acestea, întreținerea și reproducerea lor este plină de anumite dificultăți pentru proprietar. Puteți citi mai multe despre aceste caracteristici și aspecte legate de îngrijirea lor în acest articol..

Habitat

Habitatul endemic al acestei specii de pești este o zonă mică în partea de sud-vest a unui lac african numit Malawi. Cea mai mare concentrație a acestor pești se găsește în partea sitului situat în apropierea orașului Chipoka..

Acest lucru se datorează probabil caracteristicilor topografiei inferioare din această zonă. În cea mai mare parte, este reprezentat de diferite substraturi asemănătoare nisipului în structura lor, iar coasta din aceste regiuni se distinge printr-un indice stâncos ridicat..

Știați? Cel mai mare acvariu din lume este situat în Georgia, SUA. Suprafața sa este de aproximativ 200 de mii de metri pătrați și aproximativ 120 de mii de indivizi diferiți, aparținând a 500 de specii diferite, înoată în ea.
Cichlida Melanochromis Chipokamascul melanochromis Chipoka

Descriere

Acest pește aparține familiei ciclidelor sau ciclidelor. În medie, lungimea corpului său atinge 10-14 cm. Este destul de alungită, în timp ce laturile sunt destul de plate. Are ochi de o dimensiune destul de mare, în partea de jos sunt buze destul de mari și îngroșate în comparație cu ceilalți membri ai familiei.

Verificați nuanțele conținutului Ciclide malawiene, precum și ciclide melanochromis meingano, ciclazom, astronot și Haplochromis Boadzulu.

Femelele și masculii acestei specii au mai multe diferențe izbitoare în aspectul lor, în principal în ceea ce privește culoarea. Masculul are o culoare albastru-violet și o dungă albastră deschisă longitudinală care se întinde de la marginea capacului branhial până la coadă..

Aripioarea din spate este albastru deschis, iar aripa din partea de sus a cozii este de o nuanță mai închisă. Aripioara anală este de culoare albastru închis, cu o margine galben deschis. Femelele melanocromului Chipok, precum și peștii tineri din această specie, au o culoare galben-verzuie sau doar galbenă, iar două dungi orizontale negre sunt plasate pe părțile laterale ale corpului lor..Cichlida Melanochromis Chipokafemela melanochromis Chipoka Aripioara lor anală, ca și aripioara dorsală, este de culoare galbenă, dar aripa dorsală are și o margine întunecată. Aripioara așezată pe coadă are o culoare închisă cu o margine gălbuie slab pronunțată.

În general, conținutul acestei specii de pești seamănă prin caracteristicile sale cu conținutul oricărei alte specii de ciclide..

Vă sfătuim să citiți despre cum să crească și să întrețină plante precum marsilia, sagittariya, pennywort, echinodorus, pogostemon, rotala makrandra, hornwort, Hemianthus Cuba, mușchi javanez, cryptocoryne și Hemianthus Micrantemoides.

Cu toate acestea, în același timp, există o serie de caracteristici, asociate în primul rând cu nevoile lor speciale, care au un impact semnificativ asupra regulilor de întreținere și reproducere a acestora. Puteți citi mai multe despre astfel de caracteristici în următoarele secțiuni..Melanochromis Chipoka

Știați? Conform statisticilor, ciclidele sunt familia vertebratelor cu cel mai extins număr de specii care sunt amenințate cu dispariția în viitorul apropiat..

Cerințe pentru acvariu

Acest tip de pește va fi cel mai bine păstrat într-un acvariu cu un volum de 150 de litri sau mai mult, în care trebuie să existe un număr mare de adăposturi diverse, constând din pietre, ceramică, rocă de coajă, cioburi etc..

În același timp, numărul adăposturilor ar trebui să fie mai mare decât numărul femelelor care locuiesc în acvariu, astfel încât să fie mai convenabil să se reproducă. Pentru a diversifica flora acvariului dvs., sunt potrivite doar plantele cu frunze dure (cornul, vallisneria etc.)..

Pentru iluminat, cea mai potrivită metodă combinată: lămpile fluorescente și lămpile cu incandescență. Solul ar trebui să corespundă cât mai mult cu zona endemică pentru melanocromul lui Chipok: ar trebui să aibă o structură nisipoasă și unele structuri stâncoase.

Vă va fi util să știți cum să alegeți amorsare, încălzitor, filtru, încălzitor, lampă, autocolant de fundal, și cum să setați temperatura în acvariu.
Melanochromis ChipokaParametrii optimi ai mediului acvatic pentru păstrarea confortabilă a acestui tip de pește ar trebui să fie aproximativ după cum urmează: pH 7,1-8,5, temperatura în intervalul 25-28 ° C, duritatea apei în regiunea de 8-25 ppm. Este foarte de dorit să se stabilească un sistem de aerare și filtrare constantă, în plus, până la 25% din toată apa din acvariu ar trebui să fie reînnoită săptămânal.

Îngrijire

În plus față de necesitatea deja menționată de filtrare, aerare și schimbări săptămânale de apă, acvariul dvs. ar putea avea nevoie de o schimbare completă a apei. Este produs în acele cazuri rare când există o infecție masivă a peștilor prin această sau acea boală sau în caz de poluare excesivă a mediului..

Important! Nu uitați că apa adăugată în acvariu trebuie să se potrivească cu temperatura care există deja. Același lucru este valabil și pentru duritatea și aciditatea sa..

Din când în când, dar nu mai puțin de o dată pe lună, este necesar să colectați rămășițele activității peștilor de pe fundul acvariului, precum și toate alimentele nemâncate, frunzele moarte și resturile de plante.Curățarea acvariuluiÎn acest scop, este cel mai convenabil să folosiți un sifon. Sticla de acvariu trebuie uneori curățată cu un raclet special sau cu bureți.

Dacă decideți să schimbați toată apa din acvariu, peștele trebuie mai întâi prins și așezat în timpul procedurii într-un recipient mic separat, temperatura apei și toți ceilalți parametri în care trebuie să corespundă obișnuitului și confortabilului pentru ei..

Hrănire

Melanochromis Chipoka mănâncă o dietă mixtă, din care 60% este alocată hranei pentru plante și 40% pentru animale. Primele includ varză, salată verde, pâine neagră, urzici, boia, iar cele din urmă, ciclop, dafnie și koretra. Alternativ, le puteți hrăni și cu o varietate de alimente uscate și congelate..

Important! În perioadele de deficit de vitamine, la furaj se adaugă suplimente speciale fortificate, rulate sub formă de bile.

Când vă hrăniți, este imperativ să nu vă hrăniți prea mult cu animalele de companie mici. Este recomandabil să dați furaje o dată pe zi sau să împărțiți porția totală la jumătate și să dați fiecare porție dimineața și seara.Mancare pentru peste Toate alimentele pe care le aruncați trebuie consumate în 3-5 minute, așa că adăugați-le treptat pentru a nu polua excesiv acvariul..

De asemenea, se folosesc ca hrană pentru pești gammarus, rotifer, dafnie și ciclop.

Compatibilitate

Atunci când alegeți vecinii din acvariu pentru un anumit pește, în primul rând, ar trebui să acordați atenție regimului de temperatură al peștilor pe care îi împărtășiți. Dacă nu coincide în mod substanțial cu temperatura confortabilă pentru melanocromul lui Chipok, atunci încercarea de a menține acești pești este lipsită de sens, deoarece fie unul, fie celălalt vor dispărea pur și simplu.

În plus, nu trebuie să încercați să le păstrați în același acvariu cu pești care au un caracter agresiv pronunțat sau obiceiuri de pradă. De asemenea, este important să se ia în considerare faptul că vecinii ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune. Cel mai bun dintre toate, această specie se înțelege cu alți membri ai familiei ciclidelor africane..

Caracter și comportament

Cu condiția ca acvariul să aibă dimensiuni suficiente, ceea ce elimină orice nevoie de pești pentru a concura pentru teritoriu, orice ciclide, în special melanocromul lui Chipok, este un pește destul de calm și liniștit..Melanochromis ChipokaÎn acest caz, este necesar să se ia în considerare faptul că pentru fiecare mascul dominant ar trebui să existe de la 3 la 8 femele mature sexual. Acest tip de pește este destul de timid și îi place să se ascundă de ochii curioși în diferite adăposturi..

Prin urmare, atunci când construiți un acvariu, încercați să organizați spațiul său în așa fel încât cel puțin unele părți ale peștilor să vă fie vizibile, chiar dacă toate vă sunt ascunse în adăposturi. Specia nu prezintă agresivitate față de oameni.

Reproducere

Reprezentanții acestei specii de pești reproduc în perechi (masculul fertilizează femela și apoi poate fertiliza următoarea femelă), procesul are loc într-un adăpost (pentru aceasta, ne-am concentrat asupra prezenței unui număr suficient de aceștia în acvariu) și adesea în întuneric.

Femela poartă ouă în gură, acest lucru se vede din configurația ușor schimbătoare a capului.Melanochromis ChipokaPentru ca femela să poarte descendenți cu succes și să nu înghită ouă din cauza fricii sau din orice alt motiv, este recomandabil să o plantați într-un acvariu separat de 20 de litri, cu temperatură și alte condiții confortabile pentru această specie. În scopuri preventive, o cantitate mică de albastru de metilen este adăugată în apă..

Important! Este posibilă incubarea artificială a ouălor. Pentru a face acest lucru, femela trebuie prinsă la 6-7 zile de la reproducere și deschiderea cu grijă a gurii cu mâna, scuturați ouăle din incubator.

Este necesar să evitați apăsarea pe sacul gâtului femelei în timpul oricăror manipulări cu ea, pentru a nu deteriora ouăle. Hrănirea tinerilor ar trebui să înceapă cu plancton mic într-un moment în care sacul gălbenuș din care a ieșit se dizolvă complet.

La o lună după prima reproducere, femela este din nou pregătită pentru un nou sezon de reproducere. Maturitatea sexuală la acest tip de pește începe când ating vârsta de 8-10 luni.Melanochromis Chipoka

Sănătate

Durata medie de viață a acestei specii de pești în condiții de acvariu este de până la 8 ani. Cu toate acestea, în cazul în care un pește este supus unui stres sistematic, este ținut în condiții nepotrivite pentru acesta sau nu se hrănește corespunzător, este posibilă o scădere semnificativă a speranței sale de viață..

Cea mai frecventă anomalie întâlnită de acvaristii care cresc melanochromisul lui Chipok este balonarea din Malawi. Această patologie este însoțită de o progresie destul de rapidă a simptomelor clinice (durează până la 3 zile de la debutul primelor simptome până la apariția morții).

Pentru a curăța acvariul de infecții bacteriene și alge nedorite din acvariu, utilizați „Verde de malachit”, „Sidex”, Albastru de metil.

Totul începe cu faptul că peștele nu mănâncă bine, pierde în greutate, începe să se miște mai puțin, apoi abdomenul său crește, ochii i se umflă și în cele din urmă moare.

Video: cele mai grave 5 boli ale peștilor de acvariuCea mai bună modalitate de prevenire a acestei patologii este schimbarea în timp util a apei din acvariu, o dietă compusă corespunzător și hrăniri regulate. Și ca măsuri terapeutice, utilizarea antibioticelor cu spectru larg, de exemplu, metronizadol, este adecvată..

Poate fi picurat direct pe alimente uscate la o doză de 3-4 picături pe 1 porție de alimente. Deci, sperăm că această publicație a răspuns la toate întrebările dvs. referitoare la conținutul unui pește exotic atât de minunat precum melanocromul lui Chipoka..

Amintiți-vă că îngrijirea adecvată, respectarea cu atenție a tuturor regulilor de hrănire și de monitorizare a sănătății peștilor pot transforma procesul aparent plictisitor al îngrijirii peștilor într-o plăcere vizuală de nedescris plăcută și uimitoare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ciclide de pește de acvariu melanochromis chipoka