Pești de acvariu turcoaz akara: cum să ai grijă și ce să hrănești

Acara turcoazPeștii de acvariu mari au fost întotdeauna o slăbiciune pentru acvaristii experimentați, precum și un fel de provocare care a determinat achiziționarea de acvarii cu o capacitate imensă pentru a admira reprezentanții frumoși, dar destul de exigenți. Astăzi vom vorbi despre o mare ciclidă numită akara turcoaz. Veți afla cerințele de bază pentru conținutul și dieta sa, precum și caracteristicile reproducerii.

Descriere și principalele diferențe

Luați în considerare principalii parametri externi ai akara turcoaz, precum și diferențele de sex și distribuția în natură.Acara turcoaz

Aspect și dimensiuni

 1. Lungime - 15-20 cm (în condiții naturale de până la 30 cm inclusiv).
 2. Cap - mare, triunghiular, cu condiția să nu existe nodul frontal.
 3. Ochi - mic, ușor convex, irisul este colorat în albastru închis.
 4. Gură - mare, fără mustață.
 5. Aripioare pectorale - lungime medie, în formă de vârf de săgeată, translucid la margini.
 6. Dorsal - lat, cu o margine inegală, poate ajunge la coadă, seamănă cu o formă de mohawk.
 7. Aripioara anală - larg, atingând coada, de formă asemănătoare cu aripa dorsală.
 8. Coadă - de dimensiuni medii, în formă de coajă de midie perlată, cu margini rotunjite.
 9. Culoare - turcoaz cu pete negre regulate situate la baza fiecărei scări - aripioarele și coada sunt vopsite în nuanțe de violet și roz.
Important! Există alte tipuri de cancer la vânzare, care pot diferi în ceea ce privește structura corpului și culoarea generală..

Unde și câte vieți

În natură, acarii trăiesc în apele dulci ale Americii de Sud. De asemenea, se găsește în râurile din vestul Ecuadorului și din centrul Peru.Acara turcoazDurata de viață a acestor pești este de 7-10 ani, dar totul depinde de condițiile de păstrare a acestora.

Cum să îi spui unei femei dintr-un bărbat

Dimorfismul sexual este slab exprimat, prin urmare, sexul poate fi determinat numai la peștii adulți. Masculii au dimensiuni mai mari. De asemenea, au o umflătură pe frunte și o margine roșie pe coadă. Femelele sunt agresive. Au abdomenul mai rotunjit.

Verifică larg răspândită și mic, gregar, pește labirint.

Întreținere și îngrijire

Pentru ca peștii sud-americani să se simtă confortabil într-un acvariu, este necesar să se creeze anumite condiții, care vor fi discutate mai jos..

Volumul acvariului

Cel mai adesea, cancerul este ținut în perechi, deci trebuie să aveți grijă de un volum mare de acvariu. Volumul minim admis este de 300 de litri. Vorbim despre un acvariu de specii, deci dacă aveți de gând să plantați această specie într-un acvariu comun, atunci volumul crește la cel puțin 500 de litri.Acara turcoaz

Apă

Lichidul din acvariu ar trebui să aibă următorii parametri:

 1. Temperatura optimă - + 20-26 ° С.
 2. dH - 5-13 °.
 3. pH - 6,5-8 (pentru viitorii producători acest parametru este 6,5-7).
 4. Filtru extern puternic.
 5. Calitate superioară aerarea apei.
 6. Efectuarea de teste regulate pentru amoniac și nitrați.
 7. Înlocuirea săptămânală a 25% din apa din acvariu.
Știați? Bucata de grăsime de pe fruntea masculului continuă să crească de-a lungul vieții sale, astfel încât vârsta peștilor poate fi determinată de mărimea sa.

Iluminat

În condiții naturale, peștele trăiește la adâncime și aproape niciodată nu se apropie de țărm. Din acest motiv, iluminatul ar trebui să fie moderat. Este mai bine să instalați lumină slabă, deoarece cancerul reacționează negativ la lumina puternică.

Decor

Înainte de a cumpăra, ar trebui să acordați atenție faptului că nu puteți pune pești într-un plante sau un acvariu general cu o abundență de vegetație. Akara iubește să schimbe peisajul, precum și să dezgroape solul, din cauza căruia toate plantele plantate vor pluti la suprafață, iar rădăcinile lor vor fi deteriorate.Acara turcoazNisipul sau pietrișul fin se alege ca substrat. Lemnul de drift și pietrele sunt, de asemenea, scufundate în apă. În acest caz, este mai bine să nu plasați decorațiuni mari sau grele, precum și cele care nu rezistă stresului mecanic. Faptul este că akara adoră să-și facă propriile „rearanjări”, ca urmare a căruia decorațiunile se pot dezintegra, iar peștii vor fi răniți.

Ce să hrănești acasă

În condiții naturale, peștii se hrănesc cu insecte și larvele lor. În captivitate, este mai bine să îi oferi hrană vie, deoarece akara are dimensiuni mari, prin urmare, necesită o mulțime de alimente proteice nutritive.

Important! Peștele este un prădător, prin urmare consumă numai hrană pentru animale.
Puteți utiliza următoarele tipuri de alimente, congelate sau proaspete:

 • vierme de sânge;
 • tubifex;
 • creveți în saramură;
 • gammarus;
 • râme;
 • midii;
 • file de pește de apă dulce.
Acara turcoazAkara este hrănită o dată pe zi, dar animalele tinere pot fi hrănite de două ori. De asemenea, ar trebui să aranjați o „zi de post” o dată pe săptămână, timp în care peștii să nu fie hrăniți. Acest lucru evită obezitatea și, de asemenea, stimulează resorbția ouălor ne-măturate la femele.

afla, cum să hrănești peștii și cum să crească hrană vie pentru ei.

Compatibilitate cu alți pești

Bună compatibilitateCompatibilitate slabă
Astronot

Tsikhlazoma severum

Papagal

Sinodontis

Pterygoplicht

Barbus de rechin

Ciclide mari și somn Ciclide mici sau lente (scalari, Fluturi bolivieni, lamprologus etc.)

Pești teritoriali mari

Specii mici fără pretenții (neonii, pește zebră, coada sabiei, guppy, molii, barbele sumatran si etc.)

Somn mic

În majoritatea cazurilor, akara turcoaz ucide pești mici sau încet sau prin acțiunile sale îi pune într-o stare de șoc, care se termină și în moarte. Merită să ne amintim că creveții, alți crustacei mici, precum și speciile valoroase de melci nu pot fi păstrați împreună cu această specie..Acara turcoaz

Reproducere

Principala problemă în reproducere este împerecherea. Faptul este că perechea se formează independent, iar punerea oricărui mascul la femelă nu se va termina bine. Din acest motiv, acvaristii experimentați fie cumpără o pereche deja formată, fie dobândesc mai mulți indivizi, care apoi formează singuri perechi..

Deoarece acest lucru nu depinde de proprietar, reproducerea apare cel mai adesea în acvariul general..

Important! Maturitatea sexuală în cancer apare la vârsta de 6-8 luni.
Nu există probleme cu supraviețuirea animalelor tinere: dacă apa are parametri adecvați, atunci femela însăși se va ocupa de protecția ouălor.Prăji

Parametrii necesari:

 • temperatura - + 24-26 ° С;
 • pH - 6,5-7;
 • dH - 4-12 °;
 • schimbarea apei la proaspătă, așezată;
 • prezența pietrelor plate care sunt folosite ca substrat.
Înainte de împerechere, cuplul curăță scrupulos piatra, care va servi drept loc pentru depunerea ouălor. După aceea, în jurul pietrei, peștii fac câteva găuri mici în pământ, care vor servi drept adăpost pentru pui. De obicei femela depune de la 100 la 400 de ouă. Atât femela, cât și masculul sunt angajați în îngrijire. Puii apar în zilele 3-4 și încep să înoate liber în zilele 11-12.

Praful viu, nauplii de creveți saramură, gălbenușul de ou, precum și hrana uscată rasă pentru peștii adulți sunt folosite ca hrană inițială..

Știați? În patria Akaru, localnicii îl numesc „terorist verde” sau „groază albastră”. Acest lucru se datorează faptului că peștii terorizează „vecinii” nu numai într-un spațiu restrâns, ci și în natură.
Akaras sunt pești destul de pretențioși și agresivi, așa că, dacă doriți să țineți acești locuitori subacvatici acasă, este mai bine să aveți grijă de un acvariu de specii. De asemenea, merită să ne amintim despre apetitul akara, care, în absența unor cantități adecvate de hrană vie, poate fi agresiv chiar și pentru congeneri.

Akara turcoaz: video

Recenzii

este rău că nu este nimeni cu care să comparați

masculul poate fi mai mic decât femela (fiecare crește diferit), dar corpul său este mai doborât

de profil - femela are o frunte înclinată - masculul este, parcă, mai convex (nu lin de la spate la buze - dar există o frunte deasupra ochilor)

odată cu creșterea, aripioarele dorsale și anale ale masculului cu împletiturile lor merg în spatele aripioarelor cozii, femela nu

masculul este mai slab - corpul feminin este mai rotunjit

ei bine, fruntea crește la fel ca o umflătură !

Denis_Altyhov

https://aquafanat.com.ua/forum/index.php?s=&showtopic = 58826&view = findpost&p = 711962

Aș dori să mai notez câteva cuvinte despre agresiunea cancerului în timpul reproducerii. Pe multe forumuri am citit că atunci când akars apar, atunci toată lumea din bancă vine cu un tryndet, ugh ugh ugh, chiar și câteva tipuri de cancer cu piept roșu (acum sunt de trei ori mai puțin decât cele turcoaz) înotate calm peste tot în acvariu, cu excepția colțului unde stătea oala, au văzut un bărbat în toată splendoarea lui deasupra ghiveciului și plutit de vrajă.

De câteva ori cancerul a alungat ancitrusele, dar erau complet insolente, aproape că se târau singuri pe ouă. Așa că nu s-au observat pretenții la viața altor pești. Cred că aceștia sunt probabil akarii care văd că nu există vecini serioși și, prin urmare, se comportă bine cu toată lumea..

Alex_Kras

https://aqa.ru/forum/biryuzovyie-akaryi-vs-o-nih-61192-page1#pid479860

Bărbatul meu, în timp ce își alege un prieten de viață, a bătut două femele, pe care le-am adus. Nu mi-a plăcut! A trebuit să mă schimb. În al treilea rând, luboff, deși, după părerea mea, nu este cea mai frumoasă dintre ele ... se pare că opiniile noastre sunt diferite. Din păcate, nu am primit o pernă ...

olga74

https://cichlids.ru/mcforum/index.php?/topic/9941-%D0%B1%D0%B8%D1%80%D1%8E%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0% B0% D1% 8F-% D0% B0% D0% BA% D0% B0% D1% 80% D0% B0 /&do = findComment&comentariu = 164082

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești de acvariu turcoaz akara: cum să ai grijă și ce să hrănești