Unde se găsește codul atlanticului, hrana acestuia

Codul Atlantic - caracteristici ale peștilor„Labardan” este un nume interesant pe care îl avea peștele în cele mai vechi timpuri. Și-a luat numele datorită particularităților cărnii în timpul uscării. S-a crăpat. O altă versiune este mai plauzibilă. În timpul depunerii icrelor, grădinile emit sunete crepitante. De unde vine acest sunet? Acest lucru se datorează particularităților structurii interne. Când mușchii vezicii urinare se contractă, se formează un trosnet. O școală care merge la reproducere emite o crăpătură destul de puternică.

Cod Atlantic

Aspect

Toți reprezentanții codului au aceleași caracteristici externe:

 • numărul aripioarelor - 5;
 • aripă caudală dezvoltată;
 • un tendril singuratic pe bărbie;
 • deschideri ramificate mari;
 • solzi mici.

Dimensiunile depind direct de habitatul peștilor. Creșterea continuă pe tot parcursul vieții și crește destul de repede. Crește până la 50 de centimetri în trei ani. Un individ atlantic crește până la 2 metri lungime și cântărește până la 96 de kilograme.

 • Cum arată codul Atlantic, caracteristiciCapul este de dimensiuni considerabile. Gura mare.
 • Brăncile sunt ascunse în spatele unui capac branhial din plăci.
 • Corpul lung seamănă cu un fus.
 • Aripioare: două anal și trei dorsale.
 • Maxilarul superior este mai mare decât cel inferior. O antenă crește pe fund.
 • Cântare mici.

Culoare peste tot corpul neuniform. Spatele este de culoare maro, galben-verzuie, verde-măsliniu, cu pete maronii. Laturile sunt mult mai deschise, abdomenul este deschis, caracteristic galben sau alb.

Codul Atlantic poate fi considerat un ficat lung. Persoanele au vârsta de până la 25 de ani. Codul Kildian trăiește până la 7 ani.

Habitat și reproducere

Codul Atlantic este numit după habitatul său. În Rusia, poate fi găsit în Marea Albă, Kara și Barents. Viața este legată de curentul oceanului, care transportă suficientă hrană pentru viață. Realizează migrații lungi de la an la an.

Cum se reproduce codul și cât timp creșteMaturitatea este atinsă la vârsta de 8-9 ani și pentru prima dată peștii sunt trimiși la reproducere. Codul Atlantic se naște în largul coastei Norvegiei. Înainte de migrație, indivizii mănâncă bine în mările Mării Barents și pe coasta Svalbard Ficatul de cod începe să crească. Pentru aruncarea în siguranță caviarul necesită ca conținutul de grăsime al ficatului să fie de aproximativ 50%. După ce a mâncat, se adună în turme și pornește într-o călătorie lungă de o mie și jumătate de kilometri. Călătoria durează 5-7 luni. Codul face această cale de 3-4 ori în timpul vieții sale. În timpul migrației, nu se oprește nicăieri mult timp.

Spawning are loc în primăvară. La o adâncime de 100 de metri, femela depune ouă, masculii sunt angajați în fertilizare. Codul poate fi clasificat drept unul dintre cei mai reproductivi indivizi. În câteva săptămâni, un pește adult depune de la 500.000 la 6.000.000 de ouă. După ce a depus ouă, peștelui nu îi pasă de siguranța acestuia. Femelele și masculii se întorc acasă. Înainte de sfârșitul incubației multe ouă nu vor supraviețui. Puii care au apărut în ziua a 20-a se hrănesc cu plancton. Odată cu debutul lunii septembrie, puietul va fi transportat de curentul nordic către Marea Barents. Tinerii locuiesc acolo timp de trei ani, duc o viață de jos. În al patrulea an, ei încep să migreze.

Sosirea peștilor reproducători este un mare eveniment pentru localnicii de pe coasta norvegiană. Pentru pești, aceasta nu este o întâlnire foarte primitoare. Este întâlnită de numeroase traule de pescuit și de multe bărci mici cu motor echipate cu tot felul de dispozitive de pescuit.

Consumul de cod Atlantic - pești răpitoriPește comercial. Atât carnea, cât și ficatul sunt considerate a fi de mare valoare, care, în ceea ce privește conținutul lor de grăsime, ajunge la 74%. Captura are loc în principal în timpul reproducerii. Standard dimensiunea capturii - aceștia sunt pești de aproximativ cinci ani, cu o greutate corporală de 5-6 kilograme, o lungime de aproximativ 80 de centimetri. Volumele de producție industrială variază de la 6 la 10 milioane de tone. Traule de fund sunt folosite pentru pescuit.

În acest sens, în unele țări este listat în Cartea Roșie. Chiar și o astfel de fertilitate a peștilor nu o salvează de la dispariție..

Carnea de pește este albă și stă la baza dietei. Nu este la fel de grasă ca ficatul.

Pentru o lungă perioadă de timp, Pomorii au considerat acest pește „un dar din cer”. Folosește absolut totul.

Oricine îi place să pescuiască trebuie să știe: pentru a prinde un astfel de pește, trebuie să aveți echipamente speciale, va trebui să îl scoateți de la o adâncime de 100 de metri. Adică, mai întâi trebuie să navigați la câțiva kilometri de coastă.

Clasificare:

Cod - gen:

 • atlantic.

Există subspecii:

 1. De ce sunt bolnavi peștii din oceanAtlantic - la vârsta de 5-10 ani are o lungime de 40-80 cm;
 2. Kildin: mascul - 50 cm, feminin - 40 cm, cel mai mare individ a fost marcat cu 70 cm și a avut o greutate de 2,5 kilograme;
 3. Baltică - lungime 80-100 cm, cântărind până la 12 kilograme;
 4. Marea Albă - lungime 50-60 cm. Potrivit unor surse străine, este sinonim cu codul Groenlandei.

Unele subspecii, precum codul nostru de la Marea Albă, s-au adaptat să trăiască permanent în apele desalinizate mări și nu au nevoie de migrații lungi. Astfel de indivizi cresc mult mai repede decât rudele lor migratoare și, în consecință, ating vârsta maturității sexuale cu 3-4 ani.

Alimente

Animalele tinere se hrănesc cu plancton, crustacei mici. Un adult preferă în dieta sa peste mic: capelin, hering, miros, șprot, saury. Nici el nu disprețuiește rudele mici. Ea nu devine prădătoare imediat, ci în timp, ajungând la vârsta de 3-4 ani.

Boli

Ca niciun alt pește, codul este susceptibil la diferite tipuri de boli. Paraziții, viermii reprezintă pericol grav pentru viața oamenilor. Este totuși recomandat să nu urmați orbește moda consumului de pește crud, ci să încălziți peștele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde se găsește codul atlanticului, hrana acestuia