De ce nu mănâncă nimic cocosul?

Pește cocosLa fel ca majoritatea peștilor de acvariu, bettele nu diferă în special de capriciositatea față de alimente, prin urmare pot mânca cu succes atât mâncare vie, cât și mâncare uscată. Dar uneori poate apărea o situație când cocoșul refuză complet să mănânce. Pot exista o mulțime de motive pentru acest fenomen - de la stres excesiv cauzat de o schimbare bruscă a habitatului, la boli grave care amenință viața unui pește. Prin urmare, atât un acvarist experimentat, cât și un începător, atunci când cresc cocori, trebuie să fie în mod necesar capabili să facă distincția între ceea ce provoacă o schimbare bruscă a comportamentului secțiilor sale. În continuare, vom lua în considerare în detaliu momentul în care refuzul cocoșului de la mâncare este considerat norma și în care cazuri ar trebui să trageți imediat alarma..

De ce peștele cocos nu mănâncă alimente

În majoritatea cazurilor, refuzul de a mânca pește este o reacție acută la schimbări bruște ale habitatului lor. Acestea pot include mutarea într-un acvariu nou, supraalimentarea etc. În acest caz, perioada de post intenționată poate dura chiar și câteva zile, ceea ce are un efect destul de negativ nu numai asupra câștigului de masă al masculilor, ci și asupra nivelului imunității acestora. În această situație, ar trebui să luați imediat toate măsurile posibile, altfel refuzul alimentelor poate duce la moartea cocoșului..Pește cocos

Perioada de adaptare

Animalele de companie din acvariu, ca și alte animale de companie, sunt destul de greu de tolerat schimbările de mediu. Într-un magazin de animale de companie pentru mai mult de o zi, ei trăiesc într-un anumit regim de lumină, precum și condiții constante de temperatură și apă. După mutarea unui pește într-un acvariu nou, parametrii mediului lor extern se pot schimba dramatic. Pot exista o mulțime de motive pentru acest lucru, dar de multe ori astfel de schimbări sunt rezultatul utilizării echipamentelor complet diferite pentru a menține viața acvariului decât într-un magazin de animale de companie..

Important! Pentru a accelera adaptarea betta la noul acvariu, încercați să evitați expunerea la lumină dură și intensă, schimbări de temperatură și zgomot în decursul mai multor zile. Pentru aceasta, acvariul este instalat în cea mai retrasă și cea mai liniștită cameră..

În acest caz, corpul peștilor are nevoie de o anumită perioadă pentru a se obișnui cu noile condiții și compoziție a apei. Acest lucru este adesea însoțit de multe schimbări în comportamentul lor, inclusiv refuzul de a mânca. În acest caz, postul cocoșului este o normă naturală care nu necesită o intervenție umană ascuțită. Această perioadă durează adesea câteva zile, dar indivizii mai sensibili pot muri de foame o săptămână..Pește cocos

Îngrijire necorespunzătoare

Printre mulți acvariști fără experiență, există opinia că, dacă în condiții naturale, un pește trăiește în apă noroioasă, murdară și practic neadaptată la o existență normală, atunci chiar și cu creșterea sa culturală, nu este nevoie să vă faceți griji prea mult cu privire la starea acvariului. Cu toate acestea, nu este deloc cazul. Indivizii culturali se nasc în condiții de mediu cât mai aproape de ideal, prin urmare își pierd adesea capacitatea de a rezista schimbărilor bruște..

Acest lucru duce la apariția unei sensibilități ridicate la mediul lor, precum și la o scădere a nivelului de imunitate. Ca rezultat, nerespectarea regulilor generale și igiena întreținerii acestora duc la o reacție puternic negativă a corpului, care se poate manifesta adesea ca un refuz de a se hrăni. În acest caz, habitatul peștilor trebuie adus la o performanță optimă cât mai curând posibil, deoarece îngrijirea necorespunzătoare în doar câteva săptămâni poate duce la boli cronice grave, până la moartea cocoșului..Pește cocosParametrii optimi de mediu pentru cocoșii de acvariu:

 • volumul acvariului - cel puțin 4-5 l / 1 persoană;
 • temperatura apei - +24 ... + 28 ° С;
 • duritatea apei - 4-15 ° dGH;
 • pH-ul mediului - 6,0-7,5;
 • intensitatea luminii - 1 W / l;
 • durata iluminării artificiale a acvariului este de 6-8 ore pe zi;
 • Nivelul CO2 - nu mai mult de 15 mg / l;
 • pardoseala solului - nisip de râu sau pietriș (poate fi înlocuit cu un sol vopsit special pentru acvarii);
 • compatibilitate - cel mai bun dintre toate, bettele se înțeleg cu cozi de sabie, platuri, brocart și somn pestriț, spini, rasbora, gura mormăitoare, minori etc..
Nu uitați că condițiile sanitare din acvariu afectează starea peștilor și comportamentul lor, prin urmare, pentru a evita opresiunea cocoșilor, este necesar:
 • apă curată în mod regulat de poluanți, cel puțin o dată pe săptămână;
 • schimbați apa pentru a curăța;
 • asigurați-vă că instalați în acvariu filtru pentru apă;
 • curățați fundul reziduurilor de furaj imediat după hrănire.

Important! Pentru a monitoriza starea apei din acvariu, trebuie instalate un termometru, un pH-metru și un contor de sare..

Preferințe alimentare

În majoritatea cazurilor, cocoșul mănâncă de bunăvoie orice fel de mâncare, atât vie, cât și uscată. Dar, ca orice alt animal de companie, acest pește se poate obișnui cu o anumită dietă și cu regimul său. Adesea, persoanele crescute într-un magazin de animale de companie sunt hrănite cu același tip, pentru a evita pierderile, cocoșii sunt hrăniți cu furaje universale ieftine și deseori dezechilibrate, prin urmare, după utilizarea furajelor noi, de înaltă calitate și sănătoase, destul de des cocoșul poate respinge o dietă necunoscută.Mâna hrănind cocoșulNu uitați că speciile de pești care luptă răspund cel mai bine la hrana vie (râme de sânge, râme, dafnii, creveți de saramură etc.), motiv pentru care pot ignora hrana uscată, indiferent de preț și calitate. În plus, printre mâncărurile vii, cocoșul are anumite preferințe:

 • crustacee planctonice (dafnie, creveți de saramură) se administrează cel mai bine după congelare;
 • râmele ar trebui să fie date exclusiv în direct;
 • cocoșii de multe ori nu au preferințe specifice pentru viermii de sânge, dar cei mai experimentați acvaristi recomandă hrănirea peștilor cu viermi de sânge numai după pre-congelare.
De asemenea, dimensiunea furajelor afectează semnificativ intensitatea hrănirii cocoșului. Datorită caracteristicilor fiziologice ale corpului, aceste creaturi nu sunt capabile să macine mâncarea la dimensiunea necesară, absorbind exclusiv particule de alimente suspendate în apă.

afla cum să crească în mod independent hrana vie pentru peștii de acvariu.

Destul de des, particulele mari de alimente sunt complet ignorate de pești, indiferent de tip și calitate, acest lucru se pronunță în special atunci când se hrănește cu alimente grosiere, astfel încât orice aliment pentru cocos trebuie pregătit în prealabil..

Supraalimentarea

Speciile de pești ornamentali sunt practic incapabili să regleze în mod independent dieta și cantitatea de alimente consumate, prin urmare, mulți acvaristi neexperimentați își hrănesc adesea suprafețele. Încercarea de a preveni înfometarea animalelor de companie duce adesea la obezitate în betta. Pentru pești, această patologie este o afectare destul de gravă a corpului..Pește cocosÎn plus față de îngroșarea abdomenului, depozitele excesive de grăsime duc la o varietate de tulburări metabolice și, prin aceasta, la deteriorarea rinichilor, a ficatului și a mezenterului. Primele simptome ale acestei probleme sunt nu numai semnele externe, ci și apatia, precum și foamea voluntară..

Știați? În secolul al XIX-lea, locuitorii din Siam (Thailanda actuală) foloseau cocoșii masculi ca „pești de luptă” pentru a lupta între ei. Adesea, astfel de spectacole au fost însoțite de un cost total și de rate destul de mari pentru câștigători..

Este destul de dificil să depășești obezitatea la un cocoș, prin urmare, principala recomandare pentru eliminarea patologiei este prevenirea în timp util:

 • peștii sunt hrăniți de cel mult 2 ori pe zi, în porții mici;
 • la un moment dat, cocoșul nu trebuie să consume mai mult de 5% din propria greutate, prin urmare, la 3-5 minute după hrănire, este imperativ să eliminați toate reziduurile de alimente de pe fund și din coloana de apă.

Boli

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru refuzul hrănirii peștilor poate fi numit tot felul de afecțiuni, la care organismul lor delicat este deosebit de susceptibil. În acest caz, postul este doar o problemă însoțitoare care se dezvoltă pe fondul semnelor externe de deteriorare a corpului, slăbiciune generală și apatie. Cel mai adesea, beta suferă de două infecții frecvente: ihtiofitiroza („Grâu”) și putrezirea aripioarelor.Cockerel bolnavPutregaiul este un nume colectiv pentru o varietate de leziuni putrezite la peștii ornamentali care provoacă putregaiul. Diverse tulpini de microorganisme din genul Aeromonas, Pseudomonas sau Vibrio determină procesul patologic. Infecția duce la degradarea și distrugerea aripioarelor, iar în cazurile avansate poate fi fatală.

Verifică boli frecvente ale peștilor de acvariu.

Principalele simptome ale putrezirii aripioarelor sunt:

 • decolorarea aripioarelor, turbiditate caracteristică sau rumenire;
 • ochi încețoșați;
 • apariția de mici ulcere pe corp;
 • apatie și slăbiciune generală, peștele poate fi într-o stare sedentară mult timp;
 • respingerea aproape completă a furajelor.
Lupta împotriva putregaiului nu este ușoară, dar posibilă. În practica veterinară modernă, în aceste scopuri sunt utilizate antibiotice puternice cu efecte antifungice și antibacteriene..Putregaiul fin în cocosCele mai populare dintre ele sunt:
 • Sera Baktopur - utilizați medicamentul pentru tratarea apei cu o viteză de 22 picături (1 ml) / l de apă pe zi. Medicamentul este utilizat de două ori, cu o pauză de 48 de ore. După terapia medicamentoasă, apa din recipient este reînnoită;
 • Antibac-250 - medicamentul este diluat într-un recipient separat la o cantitate de 1 comprimat / 10 l de apă, soluția rezultată este utilizată o dată pentru băi terapeutice. Peștele afectat într-o soluție medicamentoasă este ținut zilnic, dar nu mai mult de 4 ore pe zi, durata terapiei este de 6 zile. Medicamentul poate fi utilizat și pentru tratarea unui acvariu; pentru aceasta, 1 comprimat este diluat în 200 de litri de apă. Durata procedurii este de 6 zile, după care este necesară reînnoirea apei din recipient;
 • Clorhidrat de tetraciclină - adăugați agentul în apa din acvariu cu o rată de 4-6 mg / l. Prelucrarea peștelui se efectuează de două ori, la fiecare 48 de ore, dar, dacă este necesar, terapia este prelungită. Înainte de fiecare ciclu următor de administrare a medicamentului, 25% din apa din acvariu este schimbată în proaspătă.

Important! Pentru tratamentul cocoșilor, preparatele sunt utilizate exclusiv pentru speciile de apă dulce. Medicamentele pentru fauna marină sunt ineficiente pentru acestea (datorită conținutului ridicat de sare din apă).

Ichthyophthiriosis sau, așa cum se numește în mod popular, „grișul” este o leziune invazivă a peștilor de apă dulce prin protozoare unicelulare Ichthyophthirius multifiliis din grupul ciliaților. Boala este destul de periculoasă, deoarece un protozoar parazit în doar câteva zile poate provoca moartea întregii faune a acvariului, acest lucru se manifestă mai ales dacă corpul peștilor este slăbit de boala primară.

Boala este diagnosticată suficient de rapid, principalul motiv al dezvoltării sale este adesea nerespectarea regulilor generale de igienă la păstrarea peștilor ornamentali.Decoy în cocosPrincipalele simptome ale ihtioftiriozei:

 • mici noduli albi pe corp, mai întâi afectează capul, apoi corpul și coada;
 • apatie;
 • scăderea activității de mișcare;
 • peștii se scufundă până la fund, scuturi, adesea scuturi;
 • refuzul de a mânca sau regurgitarea alimentelor după ce a mâncat.

Ei luptă împotriva acestei boli cu următoarele medicamente veterinare:

 • Sera costapur - medicamentul se adaugă direct în apa din acvariu cu o viteză de 22 picături (1 ml) / 40 l de apă pe zi. Aplicați medicamentul de două ori cu o pauză de 48 de ore, dar, dacă este necesar, numărul procedurilor este mărit la 4. După terapia medicamentoasă, apa din recipient este schimbată cu una nouă;
 • Verde malachit - utilizat pentru dezinfectarea apei cu o rată de 0,09 mg / l de apă pe zi. Înainte de fiecare injecție, 25% din apa din acvariu este reînnoită. Durata terapiei depinde de complexitatea infecției, astfel încât medicamentul este utilizat până când simptomele ihtioftiriozei dispar complet;
 • Ciprofloxacină - adăugați agentul în apa din acvariu la o rată de 500 mg / 80 l de apă pe zi. Înainte de fiecare injecție a medicamentului în acvariu, asigurați-vă că actualizați apa. Durata terapiei depinde de complexitatea infecției, astfel încât medicamentul este utilizat până când semnele bolii dispar complet.
În plus, terapia medicamentoasă ar trebui să fie însoțită de încălzirea peștilor; pentru aceasta, apa din acvariu este încălzită la temperatura maximă admisibilă, care se află la +29 ... + 30 ° С. Acest lucru va ajuta la accelerarea proceselor de recuperare a organismului și a susceptibilității sale la medicamente..

Știați? Pentru a accelera recuperarea peștilor după expunerea la orice factor negativ, ar trebui adăugat în apă un amestec special de sare pentru acvariile de apă dulce (1 lingură. / 19-20 l de apă). Va ajuta nu numai la depășirea tuturor tipurilor de infecții, ci și la reducerea stresului general pentru corpul cocoșului..

Cu toate acestea, ihtioftiroidismul sau putrezirea aripioarelor pot reveni din nou, prin urmare, pentru a preveni apariția lor în viitor, în acvariu este necesar nu numai schimbarea apei, ci și curățarea temeinică a pereților, precum și a obiectelor interioare de murdărie și placă..Cockerel bolnav

Cocosul nu mănâncă și se mișcă puțin

Adesea, refuzul unui cocor de a mânca poate apărea la un pește adaptat și de multă vreme. Acest lucru se observă în cazul unei modificări accentuate a condițiilor de detenție (temperatura, starea apei etc.) și este însoțit de consecințe destul de grave pentru sănătatea peștilor. Acest lucru se datorează unei scăderi accentuate a funcțiilor de protecție a corpului și, cu aceasta, capacității de a rezista la noi provocări de mediu, inclusiv infecții periculoase..

Hipotermie, temperatura scăzută a apei

Impactul temperaturilor scăzute are un efect deprimant asupra activității viețuitoarelor, iar cocoșul de pește de acvariu nu face excepție. O scădere a temperaturii apei sub +24 ° C este periculoasă pentru existența sa prosperă. Acest lucru se datorează faptului că în mediul său natural această creatură trăiește în ape ecuatoriale fierbinți, cu o temperatură destul de ridicată și stabilă pe tot parcursul anului..

Citește despre ce trebuie să știți despre reproducerea peștilor cocos într-un acvariu.

O scădere a temperaturii apei la +20 ° C și mai jos semnalează corpul peștilor despre apariția unei perioade nefavorabile, ca urmare a căreia sunt lansate procesele de inhibare a metabolismului și, cu aceasta, activitatea organelor și a sistemelor. În acest fel, corpul încearcă să treacă la un mod autonom, cu un aport redus de nutrienți, așa-numita animație suspendată, care îl ajută să supraviețuiască unei perioade nefavorabile..CocoşCa urmare, mobilitatea cocoșului este redusă și se observă un refuz complet sau parțial al alimentelor. Dar cel mai adesea, o scădere a temperaturii provoacă o răceală la pește, însoțită de o suprimare bruscă a imunității. Drept urmare, postul devine unul dintre simptomele unei răceli, care, dacă nu este tratată prompt, poate avea un efect dăunător asupra sănătății cocosului..

Mancare rea

Diferenți reprezentanți ai faunei acvatice sunt extrem de sensibili la tot felul de compuși chimici, toxici etc. Chiar și cantități mici de substanțe pot avea un efect dăunător asupra sănătății lor, prin urmare, pe parcursul evoluției, peștii au învățat să-i distingă cu pricepere în orice aliment. Aceasta este o necesitate naturală care i-a ajutat să supraviețuiască cu succes în natură până în zilele noastre, prin urmare, atunci când hrănește alimente de calitate slabă sau contaminate, cocosul poate deseori să refuze mâncarea până când apare mâncare de calitate în acvariu..

Citeste mai mult de câte ori să hrănești peștii din acvariu.

În ciuda faptului că acești reprezentanți ai faunei acvatice sunt considerați omnivori, se hrănesc cu alimente proaspete și curate, precum și cu alimente exclusiv pre-preparate (zdrobite la dimensiunea necesară). Pentru a face distincția între calitatea slabă sau alimentele dăunătoare, trebuie să aruncați o privire bună asupra comportamentului peștilor în momentul hrănirii. Dacă cocoșul are un interes activ în hrănire, gustă timid mâncarea și apoi o respinge - ar trebui să vă gândiți serios la schimbarea hranei sau a dietei, mai ales dacă decideți să includeți ceva nou în mâncarea cocoșului.Cocoş

Schimbare incorectă a apei

Apa este cel mai important factor pentru bunăstarea peștilor, deoarece aerul curat și proaspăt este pentru oameni. Datorită faptului că betele sunt păstrate în apa stagnantă din acvariu, necesită înlocuire constantă, deoarece fecalele, particulele alimentare și alți contaminanți pot duce la boli grave la acești pești. Cu toate acestea, nu orice acvarist poate înlocui corect.

Acest lucru duce adesea la stres destul de grav, care devine principalul motiv al refuzului brusc al bărbaților de a mânca. Esența principală schimbarea apei - pentru a reduce concentrația periculoasă a diferitelor substanțe, totuși, acest proces se desfășoară fără probleme, evitând modificări accentuate ale stării mediului extern. Pentru a face acest lucru, ar trebui să stabiliți un mod stabil cu o frecvență clar stabilită. În funcție de populația acvariului, procedura se efectuează de 2-3 până la 5-6 ori pe lună.Schimbarea apei din acvariuÎn același timp, cantitatea de apă nouă din acvariu nu trebuie să depășească 20-30% din volumul total al rezervorului, altfel acest lucru poate perturba echilibrul ecologic din interiorul acvariului, care amenință cu consecințe grave pentru organismul peștilor, până la afecțiuni grave. O înlocuire completă a apei se efectuează în cazuri excepționale atunci când o înlocuire parțială nu aduce îmbunătățirea preconizată a calității sale. Acest lucru este adesea observat:

 • cu înflorire progresivă a apei cauzată de alge microscopice;
 • când s-a dezvoltat acidificarea persistentă a substratului;
 • în timpul tratamentului a tot felul de boli infecțioase;
 • dacă persistent, mucusul fungic greu de spălat s-a acumulat pe pereții acvariului și elemente decorative.

Știați? Primele soiuri de cocoși crescute artificial, cu diverse culori, au apărut în Statele Unite în 1910 datorită ihtiologului american Frank Locke.

Volum mic de acvariu

Bărbații sunt destul de nepretențioși în ceea ce privește dimensiunea acvariului. Pentru creșterea și dezvoltarea lor de succes, sunt necesari cel puțin 5 litri per persoană, prin urmare, în special acvaristii începători îi păstrează în recipiente de dimensiunea minimă. Cu toate acestea, nu toată lumea ține cont de faptul că, pe lângă pești, acvariul are acoperire a solului și alte detalii interioare, care reduc semnificativ volumul spațiului de locuit. Drept urmare, peștele nu numai că poate refuza să mănânce, ci chiar să se îmbolnăvească grav..Mic acvariu cu peștiDe aceea este necesar să se prevadă păstrarea cocoarelor acvarii de dimensiuni medii, oferind fiecărei persoane cel puțin 10 litri de spațiu liber, care să asigure o creștere sănătoasă și o mișcare normală. În plus, dacă există o varietate de plante acvatice în acvariu, volumul recipientului trebuie mărit la 15-20 litri per individ. Această recomandare este relevantă și pentru un acvariu cu un singur pește, deoarece un rezervor de mai puțin de 15 litri nu va oferi cocoșului libertatea de mișcare necesară pentru o existență reușită..

Va fi interesant de știut - cum să faci singur un acvariu.

Refuzul cocorului de la alimente este unul dintre primele clopote, ceea ce indică dezvoltarea unor probleme destul de grave în funcționarea acvariului. Pot exista o mulțime de motive pentru acest fenomen, dar principalele sunt nerespectarea regulilor generale de igienă pentru păstrarea peștilor, precum și utilizarea furajelor de calitate scăzută. Ca rezultat, există un efect negativ asupra organismului delicat al cocoșilor, care destul de des, dacă cauza înfometării nu este eliminată în timp, poate duce chiar la moartea lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce nu mănâncă nimic cocosul?