Îngrijirea și reproducerea adecvată a peștilor neon de acvariu

Pești neon

În acest articol, voi lua în considerare condițiile pentru păstrarea și hrănirea neonilor - pești care sunt cel mai bine păstrați într-o turmă. Voi enumera caracteristicile soiurilor: neon roșu, negru, albastru și verde. Voi lua în considerare cu ce alți pești de acvariu sunt compatibili și cu care nu ar trebui să se stabilească. Voi dezvălui, de asemenea, secretele reproducerii și reproducerii lor. Cât durează icrele.

Caracteristicile peștilor neon din acvariu

Neonii au fost descoperiți în 1930 în America. Toate tipurile de neon trăiesc în această zonă..

Peștii sunt populari pentru culoarea lor neobișnuită. Au o dungă albastră strălucitoare pe spate, care le conferă un aspect deosebit. Pare să strălucească. Neonii o pierd doar în 2 situații:

 1. Când peștii sunt speriați, încearcă să devină invizibili și să ascundă culoarea și, după un timp, își arată din nou frumusețea..
 2. Debutul bolii plistofore care se termină tragic. Peștele moare deoarece această boală nu este tratată.

Cu îngrijire normală, neonii cresc rapid. Lungimea unui individ adult ajunge la 4 cm. Ciclul de viață al acestor pești nu depășește 4 ani.

Tipuri populare

Există mai multe soiuri de neoni. Cele mai populare dintre ele includ următoarele tipuri:

 • roșu;
 • albastru;
 • verde;
 • negrul.

Toți acești pești sunt similari unii cu alții și principiile de îngrijire rămân aceleași, dar totuși există unele diferențe între ei..

Neon roșu

Deci, să începem în ordine. Neonul roșu (se mai numește roz) este similar cu unul obișnuit, doar caracteristica sa distinctivă este o dungă roșie în abdomenul inferior. Trece prin tot abdomenul, iar la ruda sa ajunge doar la jumătate. În plus, această specie are dimensiuni mai mari. În condiții bune, lungimea acestuia atinge 5 cm.

Neonii roșii sunt sensibili la parametrii apei. Trebuie să fie curat și moale, iar picăturile frecvente duc la moartea peștelui..
Neon roșu
Neon roșu

Albastru deschis (albastru)

Neonul albastru sau albastru nu este foarte diferit de normal, dar totuși puteți observa diferența de culoare. La acest pește, o bandă luminoasă trece de la ochi la aripa adiposă. Banda roșie este palidă și aproape invizibilă. Bărbații neon albaștri sunt mici. Abia ajung la 2 cm lungime.

Neon albastru
Neon albastru

Verde

Un alt reprezentant este verde neon, care diferă de rudele sale în culoarea verde. Un chef deosebit este dat acestui pește printr-o pată aurie la coadă. Lungimea corpului neonului verde ajunge la 4,5 cm.

Neon verde
Neon verde

Negrul

Și, în cele din urmă, genul negru de neonuri. Această specie are o culoare elegantă. Are spatele măsliniu și burta argintie. 2 dungi se întind de la branhii până la coadă. Cel superior este ușor și îngust, iar cel inferior este mai lat și aproape negru. Peștele are aripioare galbene, care sunt diferite de dorsalul roșu. În caz contrar, este similară cu rudele ei..

Neon negru
Neon negru

Condițiile de detenție și îngrijire la domiciliu

Înainte de a începe reproducerea neonilor într-un acvariu comun, pregătiți-le un habitat. Pentru pești, trebuie să alegi corect:

 • acvariu;
 • temperatura apei;
 • filtrare;
 • iluminat.

Datorită dimensiunilor mici, neonii nu au nevoie de un acvariu mare. Deci, 4 astfel de pești pot fi așezați într-un recipient de zece litri..

Temperatura apei

De asemenea, ar trebui să aveți grijă la temperatura apei, deoarece cu cât este mai mare, cu atât va trăi mai puțin neon:

 • la 8 ° - 4 ani;
 • la 22 ° - 3 ani;
 • la 27 ° - 1,5 ani.

Nu mai puțin importantă este problema iluminării, deoarece neonilor nu le place lumina prea puternică. În plus, trebuie să li se asigure un colț întunecat în care să se poată refugia și odihni..

Pentru ca peștii să se simtă bine, trebuie să asigure schimbări regulate de apă. Acest lucru trebuie făcut o dată pe săptămână. Schimbați 1/3 parte.

Durata de viață a peștilor neon
Durata de viață a peștilor neon depinde de temperatura apei

În ceea ce privește decorul decorativ, apoi ridicați orice lemn de plutire, plante și castele, nu uitați să lăsați neonii spațiu liber pentru înot.

Hrănire

Deși neonii nu sunt pretențioși în ceea ce privește alegerile lor alimentare, totuși trebuie să organizeze o dietă echilibrată. Este mai bine să vă hrăniți acasă cu alimente proaspete, congelate și uscate. Desigur, mai mult decât toți acești pești adoră sărbători: viermi de sânge, viermi tubulari sau creveți în saramură. Dar nu te descuraja dacă nu ai aceste delicatese. Puteți scoate oricând o bucată de inimă de vită congelată din congelator și o răzuiești pentru neonuri.

Toate tipurile de furaje trebuie tăiate înainte de a fi turnate în acvariu..

O dată pe săptămână, pentru acești pești sunt aranjate zile de post. În același timp, nu vă faceți griji pentru firimiturile dvs., acestea nu vor muri de foame, deoarece vor arde cu ușurință caloriile acumulate în 6 zile. Nu ratați neonii și șansa de a profita de resturile de alimente care s-au așezat pe fundul acvariului sau algei.

Compatibilitate cu alți pești

Acum să vorbim despre compatibilitate. Neonii sunt pești inofensivi și calmi, prin urmare se înțeleg cu orice vecin. Cu toate acestea, peștilor mari nu le deranjează includerea acestor copii în dieta lor. Prin urmare, nu este recomandat categoric să adăpostești neoni cu scalari. Aceste firimituri se vor simți confortabil lângă același pește mic ca și ei. Poate fi guppy, sau pește zebră.

Compatibilitate cu peștii neon
Neonii sunt compatibili cu pești de aceeași dimensiune

Reproducerea și reproducerea într-un acvariu comun

Deși neonii nu cauzează probleme și sunt ușor de curățat, totuși nu sunt foarte ușor de reprodus..

Peștii nu sunt vivipari. Sunt gata să se reproducă la vârsta de zece luni. Dificultatea cu reproducerea este, în primul rând, că sperma se maturizează mai târziu la masculi decât la femele. Pentru a stimula aceste procese, pentru o perioadă scurtă de timp, neonii sunt plantați într-un acvariu, unde peștii de sex opus vor fi singuri. Repetați această procedură de aproximativ 5 ori.

Reprezentantele de sex feminin sunt capabile să se reproducă la fiecare 7 zile, dar reprezentanții de sex masculin - la fiecare 14.

Distingerea masculului de femelă în timpul perioadei de reproducere va fi ușoară. Au o vezică clară de înot în acest moment, care coboară aproape de anus.

Locul pentru aruncarea ouălor trebuie, de asemenea, pregătit corespunzător:

 1. Luați un recipient turnat care nu are margini ascuțite pentru a nu deteriora ouăle.
 2. Apa se ia cu un nivel de pH de până la 7,0.
 3. Apa trebuie încălzită la 260.
 4. Este necesar să plantați alge, ouăle se vor lipi de ele pentru prima dată, care rămân lipicioase timp de 3 ore, iar apoi la cele mai mici vibrații ale apei, se rostogolesc de pe frunze și cad în fund.

Părinții au voie să intre în acvariu noaptea, iar dimineața puteți urmări deja procesul de reproducere. Depunerea icrelor nu durează mai mult de 4 ore, după care neonii sunt scoși din acvariu, astfel încât să nu mănânce ouăle. După împerechere, peștii ar trebui să se odihnească timp de aproximativ 4 luni și apoi să înceapă din nou procesul de reproducere..

Reproducerea neonilor
După aruncarea ouălor, peștii neon trebuie scoși din acvariu, astfel încât să nu mănânce ouă

Pui în creștere

Din acest moment, începe cea mai dificilă etapă. Larvele sunt supuse atacurilor nemiloase de către ciuperci și bacterii, prin urmare, experții recomandă utilizarea Trypaflavinului, care previne răspândirea lor. În plus, după 10 ore, după reproducere, toate ouăle congelate trebuie îndepărtate, altfel o infecție fungică poate infecta exemplare sănătoase.

Într-o zi, puii vor începe să iasă din larve transparente.

Apa din acvariu ar trebui să aibă un nivel de duritate de cel mult 12, altfel bebelușii vor fi afectați de plistofora.

Prăjiturile nu necesită îngrijiri speciale, dar nutriția lor ar trebui să fie echilibrată.. Tipul de furaj depinde și de vârsta lor:

 • puii de cinci zile primesc Cyclops nauplii;
 • enkhitrey este potrivit pentru o lună.

După cum puteți vedea, deși neonii nu sunt pești capricioși, nu este încă atât de ușor să-i crești. Prin urmare, este mai bine pentru începătorii din această afacere să practice împerecherea altor tipuri de pești care nu sunt atât de expuși bolilor, iar alevinii lor se nasc cu ușurință.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îngrijirea și reproducerea adecvată a peștilor neon de acvariu